Deputatul UNPR Dan Mazilu susţine instituirea taxei de solidaritate

0
69

Deputatul UNPR Dan Mazilu susţine instituirea taxei de solidaritate

Deputatul Dan Constantin Mazilu, preşedintele UNPR Vâlcea, este unul dintre iniţiatorii propunerii legislative privind instituirea taxei de solidaritate, adică impozitarea averilor foarte mari afişate de persoanele fizice din România. Chiar dacă propunerea legislativă a fost respinsă în toamna anului trecut de Senat, există şanse mari ca ea să devină lege pentru că deputaţii sunt cei care au ultimul cuvânt. Deja, s-a primit aviz favorabil de la trei comisii: juridică, de disciplină şi imunităţi; pentru industrii şi servicii; de buget, finanţe şi bănci, urmând ca cel târziu în luna aprilie 2011 să se dea votul final în plenul Camerei Deputaţilor.
Propunerea UNPR privind taxa de solidaritate se referă la impozitarea averilor afişate obţinute în mod legal de către persoanele fizice, averi supuse, de altfel, reglementărilor fiscale prevăzute în prezentul cod fiscal al României.

„De la lansarea proiectului nostru în spaţiul public au existat numeroase declaraţii de susţinere pentru această iniţiativă a UNPR, în întreaga ţară cum şi în judeţul Vâlcea, cetăţeni din toate categoriile socio-profesionale (pensionari, salariaţi din domeniul public şi privat, oameni cu venituri mici şi medii, specialişti din economie şi finanţe, oameni politici şi din mediul sindical, etc) apreciind şi susţinând principiile acestui proiect de lege. Personal consider că iniţiativa partidului nostru poate întruni consensul oamenilor politici şi din judeţul Vâlcea, iar colegii mei parlamentari să voteze fără nici o reţinere, în aprilie 2011, legea privind introducerea impozitului de solidaritate. Va fi un gest al oamenilor politici de adevărată solidaritate, o dovadă de unitate şi de acţiune comună în interes naţional”, a precizat liderul UNPR Vâlcea.

Specialiştii UNPR apreciază, după calcule şi simulări ştiinţifice, că impozitul de solidaritate va aduce peste 9 miliarde de euro, în 3 ani de aplicare, bani care vor fi folosiţi pentru echilibrarea bugetului şi pentru plata pensiilor. Calculele UNPR-istilor estimează că numărul persoanelor care intră sub incidenţa acestei legi este de circa 300.000 fiecare urmând să cotizeze la buget cu 10.000 de euro. Astfel se pot obţine circa 3 miliarde de euro anual, sumă ce va fi direcţionată, potrivit afirmaţiilor deputatului vâlcean, spre plata pensiilor. Averile mari care urmează să fie impozitate sunt averile obţinute de oameni care, în mod legal, beneficiind de condiţiile de legislaţie şi management ale economiei româneşti din ultimii 20 de ani au reuşit să dobândească bunuri imobile şi mobile constând din vile de lux, avioane, elicoptere, iahturi, autoturisme de lux, cu o valoare ce depăşeşte suma de 450.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.