Deputatul Dan Mazilu a fost ales cu unanimitate de voturi preşedinte al UNPR Vâlcea

0
95

• În prezenţa a peste 250 de delegaţi şi a întregii conduceri centrale,

 

Deputatul Dan Mazilu a fost ales cu unanimitate de voturi preşedinte al UNPR Vâlcea

 

• liderul UNPR, Marian Sârbu, a declarat: „Aici, la nivelul judeţului Vâlcea, activitatea colegului nostru Dan Mazilu este una foarte bună. Apreciem tot ceea ce a făcut pentru partid până în prezent şi îi dorim succes în activitatea viitoare”

 

Joi, 28 octombrie 2010, la Casa Tineretului din Râmnicu Vâlcea a avut loc prima Conferinţă Judeţeană a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) Vâlcea, eveniment la care au participat 256 de delegaţi din tot judeţul precum şi toată conducerea centrală a formaţiunii politice. Astfel, printre personalităţile prezente la conferinţă s-au numărat: deputatul Dan Constantin Mazilu; Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR; ministrul Gabriel Oprea, preşedintele executiv al UNPR; 

 

Marian Sârbu, liderul UNPR; deputaţii Luminiţa Iordache şi Valeriu Steriu; senatorul Şerban Mihăilescu, etc. Faptul că la această Conferinţă Judeţeană, alături de deputatul Dan Mazilu, a fost prezentă toată garnitura greilor din UNPR arată încrederea de care se bucură deputatul vâlcean şi demonstrează că acesta are o poziţie solidă şi esenţială în dezvoltarea şi credibilizarea acestei formaţiuni politice.

 

În cadrul Conferinţei Judeţene, deputatul Dan Mazilu a ţinut să precizeze faptul că la nivelul judeţului Vâlcea, UNPR are circa 3.000 de membri, iar mulţi dintre aceştia nu au mai făcut parte din alte partide. La rândul său, senatorul Şerban Mihăilescu a spus că la alegerile electorale din 2012, principalul obiectiv este obţinerea şefiei Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi a Primăriei Râmnicului.

 

Fără a-i plictisi pe delegaţi cu un discurs lung şi limbaj de lemn, preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat: „Ne-am propus să nu repetăm clişeele celorlalte partide politice. Puteţi avea încredere într-un alt climat şi o altă formulă de constituire a acestui partid politic. Din punct de vedere al politicii generale, am fost utili acolo unde ne-am desfăşurat activitatea. În condiţiile în care această ţară intră într-o spirală a instabilităţii politice, moneda naţională se depreciează şi ajunge la 6 lei un euro”. 

 

La rândul său, liderul UNPR, Marian Sârbu, a spus: „În scurt timp, partidul nostru va fi perceput ca partidul care a asigurat stabilitate economică într-o perioadă în care demagogia politică a făcut istorie. Vă rog să priviţi seară de seară la televizor: nu s-au mai întâlnit în ultimii 20 de ani în România invective şi epitete atât de dure şi atât de meschine pe care liderii politici le-au spus fără încetare. Nu cred că acesta este climatul în care România poate să iasă din criza economică. 

 

Oamenii care au fost în stradă au dreptate, dar în acelaşi timp este evident că sunt forţe politice care vor să profite de situaţia socială doar pentru a reveni la putere. Nu acesta este interesul naţional al României din acest moment. Aici, la nivelul judeţului Vâlcea, activitatea colegului nostru Dan Mazilu este una foarte bună. Apreciem tot ceea ce a făcut pentru partid până în prezent şi îi dorim succes în activitatea viitoare”.

 

Au fost aleşi 11 vicepreşedinţi ai UNPR Vâlcea

 

La final s-au anunţat rezultatele alegerilor pentru structurile de conducere a UNPR Vâlcea. Deputatul Dan Constantin Mazilu a fost ales cu unanimitate de voturi preşedinte al UNPR Vâlcea, iar ca vicepreşedinţi au fost aleşi următorii: Dumitru Cornoiu (director al AJOFM Vâlcea), Cezar Tită (avocat), Gheorghe Udubae (preşedinte al UNPR Râmnicu Vâlcea), Ion Mărculescu (director Uzina Mecanică Băbeni), Relu Rădulescu (fost deputat PSD), Alexandrina Ivancu (fost primar al comunei Livezi), Virgil Neacşu, Bogdan Nicula, Lucica Niţă, Mircea Chirca şi Bogdan Cornoiu.

 

După Conferinţa Judeţeană a UNPR Vâlcea, a fost organizată o conferinţă de presă, în care unul dintre subiectele abordate a fost acela al legii impozitării averilor mari şi foarte mari, lege promovată de către parlamentarii UNPR. Ministrul Gabriel Oprea a precizat: „Este vorba despre un impozit pentru trei ani. Cei care au mai mult dau mai mult, cei care au mai puţin dau mai puţin. După evaluările noastre, s-ar putea strânge peste trei miliarde de euro. 

 

Este vorba despre averile de peste 450.000 euro”. Soarta societăţii Oltchim a fost un alt subiect dezbătut de către cei prezenţi, iar Cristian Diaconescu a afirmat că „nu susţinem o privatizare doar de dragul privatizării. Trebuie respectate o serie de reguli de bursă, pentru că au fost cumpărate în România industrii întregi, iar după aceea nu au mai fost respectate condiţiile de privatizare. Asta înseamnă un rol mai activ al statului după semnarea contractului privatizare şi monitorizarea strictă a activităţii agentului economic respectiv”. (Petre Coman)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.