• În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Vâlcea, Poliţia Rutieră a prezentat
Măsuri de fluidizare a traficului pe drumul DN 7
Prefectul Petre Ungureanu a condus joi, 27 mai, şedinţa ordinară pe luna mai a Colegiului Prefectural, în care au fost prezentate următoarele materiale: rezultatul controlului efectuat în baza Ordinului Prefectului nr. 148/2010 privitor la măsurile de îmbunătăţire a activităţii de salubrizare a localităţilor judeţului, cursurilor de apă, zonelor cu regim forestier; măsuri de fluidizare a traficului pe DN7, pe raza municipiului Rm. Vâlcea şi la nivelul localităţilor judeţului; indicatori de bază privind starea de sănătate a locuitorilor judeţului Vâlcea.
Comisarul şef Ilie Voica, şeful Serviciului Rutier, a prezentat o sinteză privind măsuri de fluidizare a traficului pe DN7, pe raza municipiului Rm. Vâlcea şi la nivelul localităţilor judeţului. Astfel, ca măsuri de fluidizare a traficului rutier pe DN 7 se propun următoarele: reamenajarea intersecţiilor din Goleşti, Călimăneşti, Brezoi, Racoviţa şi Câineni; reanalizarea posibilităţii şi oportunităţii modificării regimului legal de viteză pe raza localităţilor Rm. Vâlcea, Milcoiu, Balota şi Câineni, de la 50 km/h la 70km/h; amplasarea a patru panouri cu mesaje variabile prin care se vor prezenta informaţii şi recomandări participanţilor la trafic privind starea drumului, eventualele blocaje, rute ocolitoare, şi altele;
reamenajarea intersecţiilor cu drumurile naţionale sau judeţene prin crearea de benzi de stocare pentru efectuarea virajului la stânga; în limita fondurilor puse la dispoziţie, amenajarea de treceri pentru pietoni supraterane sau subterane; amenajarea de către consiliile locale, prin finanaţare europeană, a trotuarelor pietonale pe raza localităţilor Bujoreni şi Budeşti – două localităţi dispuse longitudinal de-a lungul DN7 – cu trafic pietonal intens, şi în care elementele geometrice ale terenului permit acest lucru; iluminarea locală a trecerilor de pietoni cu spoturi direcţionale; asigurarea iluminatului public pe sectoarele de drum naţional din interiorul localităţilor; accesul de la proprietăţi către drumul naţional să se realizeze doar prin drumuri colectoare.
În ultimii trei ani, pe DN7 (E81), au fost efectuate reparaţii curente de refacere a părţii carosabile. Astfel s-au aplicat 61 km de covoare asfaltice cu mixtură tip MASF, mixtură stabilizată cu fibre de celuloză. Acest tip de mixtură asfaltică este foarte rugoasă, îmbunătăţeste vizibilitatea pe timp de ploaie datorită reducerii efectului de orbire prin reflexie şi prin dispersia mai bună a luminii primite, sporeşte durabilitatea îmbrăcăminţii bituminoase precum şi stabilitatea la deformaţii, reducând costurile de întreţinere.
Ca lucrări de anvergură executate sau aflate în curs de execuţie, în scopul asigurării fluidizării traficului rutier amintim următoarele: lucrările de protecţie versanţi din defileul Oltului, Căciulata – Robeşti, lucrări executate, în cursul anului trecut, cu finanţare BEI şi Guvernul României, lucrări care vor continua şi în cursul acestui an; în anul 2010 se execută pe acest traseu expertiza DALI şi proiectare la zonele unde au apărut probleme noi la versanţi; urmează să înceapă reabilitarea viaductului Cârligul Mic şi a pasajului de la Râul Vadului, imediat ce se va primi hotărârea Curţii de Apel Bucureşti întrucât a fost contestată licitaţia de atribuire a lucrării;
în programul de reabilitare pentru anii următori, sunt cuprinse majoritatea podurilor de pe acest drum. În această perioadă secţia de drumuri întocmeşte necesarul de echipamente şi mijloace auxiliare de siguranţa circulaţiei (indicatoare rutiere noi cu stâlpi, stâlpişori ghidare, dispozitive cu mesaje variabile, conuri dirijare, parapet metalic, parapet lestabil, portale pentru indicatoare de dirijare, etc.), în vederea achiziţionării de către CNADNR. Toate aceste dispozitive şi echipamente vor duce la o mai bună dirijare şi fluidizare a traficului. (P.C.)
Accident mortal la Olanu
Sâmbătă seara, la ora 19.45, în localitatea Olanu, judeţul Vâlcea, s-a produs un grav accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane. Din primele verificări a rezultat că Nicolae N., de 34 de ani, din Râmnicu Vâlcea, conducea o autoutilitară marca Iveco, din direcţia Drăgăşani spre Râmnicu Vâlcea, pe DJ 678, iar în localitatea Olanu, la km. 10+200 m, a acroşat cu partea faţă a autoutilotarei pe Nicolae C., de 78 de ani, din comuna Olanu, care se angajase in traversarea drumului, fără să se asigure. Din accident a rezultat decesul pietonului, acesta fiind transportat la Spitalul Drăgoeşti în vederea efectuării necropsiei. Nicolae N. a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. De asemenea, a fost condus la Spitalul Drăgăşani unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.