Proiectul de lărgire a pasajului Hervil implică investiţii de 40 miliarde lei vechi
• lucrările efective de construcţie vor începe în prima parte a anului 2010, după refacerea studiului de fezabilitate de către firma SC Procontrans MB Impex SRL din Bucureşti
Miercuri, 30 septembrie, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat proiectul „Lărgire pasaj Hervil, pasaj inferior pe CF Piatra Olt – Podu Olt, km. 293-808”, inclus în portofoliul de proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Râmnicu Vâlcea, precum şi cheltuielile eligibile, neeligibile şi conexe ale acestuia. De asemenea, s-a aprobat contribuţia Consiliului Local pentru cheltuielile eligibile în proporţie de minim 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
Totodată, a fost împuternicit viceprimarul Romeo Rădulescu ca reprezentant legal al Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru semnarea tuturor documentelor necesare elaborării şi implementării proiectului. Lucrările efective de construcţie vor începe în prima parte a anului 2010. Studiul de fezabilitate a fost refăcut recent de firma SC Procontrans MB Impex SRL din Bucureşti.
Având în vedere oportunitatea depunerii de proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – planuri integrate de dezvoltare urbană – cu o finanţare orientativă pentru Râmnicu Vâlcea de 38,2 milioane euro, a fost aprobat, prin Hotărârea Consiliului Local nr 90/2009, portofoliul de proiecte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea. În cadrul portofoliului şi a planului integrat este inclus şi proiectul „Lărgire pasaj Hervil”. Prin Hotărârea de Consiliu Local nr 152/2009, s-a aprobat actualizarea studiului de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, conform devizului general, la valoarea totală de circa 40 miliarde lei vechi. Bugetul proiectului, care include, pe lângă valorile din devizul general şi informarea şi publicitatea precum şi serviciile de audit, a fost calculat la valoarea totală de 40 miliarde lei vechi, din care: 2,2 miliarde lei vechi cheltuieli neeligibile (aceste sume au fost deja plătite în anul 2007, din bugetul local pentru efectuarea studiului de fezabilitate);
31 miliarde lei vechi cheltuieli eligibile; 6,3 miliarde lei vechi este TVA. În cazul proiectelor care nu intră sub incidenţa vreunei scheme de ajutor de stat, contribuţia proprie a beneficiarului va fi de minim 2% din valoarea eligibilă a proiectului, cofinanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat (maxim 17,65%) şi din FEDR. (P.C.)
<!–(if gte mso 9)>
(endif)–><!–(if gte mso 9)>