Pericol în fiecare zi pentru elevii din Brezoi

0
64

Transport şcolar cu peripeţii

Pericol în fiecare zi pentru elevii din Brezoi

 Datorită existenţei unei singure camionete pentru transportul elevilor, şcolarii din Brezoi sunt nevoiţi să facă zilnic naveta înghesuiţi claie peste grămadă. Autovehiculul şcolii nu este însă folosit numai pentru transportul elevilor de acasă la şcoală şi retur, ci şi pentru diverse concursuri şi olimpiade judeţene la care iau parte premianţi din Brezoi, moment în care elevii fac naveta pe jos sau cu maşini de ocazie fiind expuşi la fel şi fel de riscuri. 
 
Siguranţa elevilor din Brezoi este pusă sub semnul întrebării de aproape un an şi jumătate când, potrivit spuselor mai multor părinţi, microbuzul a început să fie folosit şi în alte scopuri decât cel al transportului de elevi chiar cu acordul administraţiei locale. „Avem o camionetă de transport a elevilor care circulă când şi când. În zilele când nu circulă pentru transportul elevilor pleacă în deplasare pentru diverse concursuri în afara oraşului sau chiar a judeţului. În acest timp noi ne trimitem copii la şcoală cu maşini de ocazie sau merg pe jos câte şase şapte kilometri. Vă daţi la ce risc sunt supuşi elevii mergând pe jos această distanţă pe drum naţional sau când merg cu maşini de ocazie. Am o fată de 13 ani la care mă gândesc cu inima strânsă când pleacă de acasă. Cine ştie pe mâinile cui apucă”, a declarat îngrijorată Savastiţa I. mama unui copil care face naveta din satul Păscoaia către şcoala la care învaţă. În plus, atunci când autovehiculul de transport al elevilor este în localitate sunt înghesuiţi câte 20-30 de elevi claie peste grămadă, chiar dacă este depăşită de câteva ori capacitatea de transport al autovehiculului.
 
• Autorităţile locale îşi recunosc vina
 
Elena Coroţchi, edilul şef al oraşului, a precizat că într-adevăr transportul elevilor către şcolile din localitate a iscat foarte multe discuţii aprinse între administraţia locală şi părinţi elevilor încă de la introducerea microbuzelor de transport şcolar. „Mereu am avut astfel de probleme însă mi se pare anormal să fiu luată la întrebări pentru această maşină din moment ce pleacă în deplasare în afara judeţului tot cu elevi când se organizează diverse concursuri. Familiile din care provin sunt prea sărace pentru a suporta costurile transportului din propriile buzunare. În plus, când se pleacă în deplasare pentru concursuri se fac înştiinţări cu câteva zile înainte pentru a găsi soluţii alternative”, a precizat Elena Coroţchi. Mai mult decât atât, tocmai datorită controverselor iscate de-a lungul timpului, conducerea oraşului a hotărât achiziţionarea unui microbuz nou mai încăpător care să asigure transportul elevilor în condiţii mai bune. Costul acestuia se ridică la aproximativ 1,4 miliarde de lei vechi şi va fi suportat eşalonat de administraţia locală. Potrivit conducerii localităţii nouă autovehicul urmează să fie dat în folosinţă peste aproximativ două săptămâni. • Marian POPESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.