Sparle si soparle, 04.07.2019

0
73
  • Fostul președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, a absentat „strategic” de la ședințele CSM în care trebuia numită Adina Florea în fruntea Secției de Investigații a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Dar acesta nu este singurul, pentru că și alți doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt vizați… de dosare penale de SIIJ. Judecătorul CSM Bogdan Mateescu, al cărui dosar penal „Savarina” (dosar nr. 221/P/2017) se află la Înalta Curte, unde fostul procuror-șef al SIIJ, Gheorghe Stan, a cerut redeschiderea urmăririi penale, după ce a constatat că procuroarea Florentina Mirică nu a anchetat în detaliu toate infracțiunile pretins a fi săvârșit de „Bobiță Matileț” (cum i se mai spune lui Mateescu), însă a dat clasare rapid, înainte ca dosarul să ajungă la SIIJ. În cazul în care judecatorul ICCJ Dan Marius Foitos va confirma redeschiderea urmăririi penale, dosarul lui Mateescu va fi repartizat de șefii acestei structuri unuia dintre procurorii de execuție din cadrul Secției de Investigații a Infracțiunilor din Justiție.

 

  • Joi, 4 iulie, consorţiul de lichidatori judiciari ai SC Oltchim SA vor organiza licitație publică pentru valorificarea a 2.138 acțiuni deținute de SC Oltchim SA în capitalul social al SC Sistemplast SA. În cadrul Platformei Chimice Râmnicu Vâlcea îşi desfăşoară activitatea şi SC Sistemplast SA, care realizează în principal lucrările de mentenanţă mecanică şi electro-AMA la SC Oltchim SA. SC Sistemplast SA s-a înfiinţat în data de 12 februarie 1999, iar obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea articolelor din PVC şi polietilenă (tuburi, conducte, fitinguri şi accesorii). Capitalul social este în valoare de 7,7 milioane de lei, cu următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA (94,4%), SC Charity Holdings SA (5,2%), alţi acţionari (0,4%).

 

  • La invitația președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul Florian Marin a participat zilele trecute la o întâlnire, în cadrul căreia s-a trecut în revistă două teme socio-economice importante pentru județul nostru. Astfel, s-a realizat o evaluare comună cu privire la pagubele produse de inundațile din județ, inventariate și în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, în cursul lunilor mai și iunie 2019, în vederea întocmirii proiectului de Hotărâre de Guvern și a alocării de resurse financiare, de la Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului României. Cea de-a doua problemă abordată s-a referit la analiza situației pestei porcine africane și a măsurilor dispuse de către instituțiile cu rol în prevenirea și combaterea fenomenului, în așa fel încât să nu existe un impact major asupra gospodăriilor cetățenilor, dar nici pentru agenții economici din zonele afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.