Potrivit unei informări, joi, 3 ianuarie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a deplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea, unde, în prezent se execută lucrări la clădirea în care va fi amplasat aparatul de rezonanţă magnetico-nucleară. RMN-ul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi primul aparat de acest gen de la un spital de stat din judeţul Vâlcea şi va fi pus în funcţiune prin proiectul Ministerului Sănătăţii, proiect care a presupus dotarea a 19 spitale din ţară cu astfel de aparate de înaltă performanţă. RMN-ul este cel mai complex aparat de diagnostic şi, totodată, una dintre cele mai avansate tehnici imagistice neiradiante şi neinvazive care permite vizualizarea unor imagini detaliate ale tuturor regiunilor anatomice şi ale organelor, de multe ori mai eficientă decât tomografia computerizată. Aparatul poate sa pună un diagnostic corect şi poate să ofere imagini care nu pot fi vizualizate prin tomografie computerizată sau radiografie în diagnosticul afecţiunilor cerebrale, ale coloanei vertebrale si ale articulaţiilor. Foarte important este faptul că acest aparat RMN nu este nociv pentru pacienţi şi oferă o gamă largă de investigaţii.
Consiliul Judeţean Vâlcea va reabilita şi moderniza, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, drumul judeţean 677 A – Creţeni – Amărăşti – Glăvile – Pesceana – Sirineasa, km 0+000 – 35+020. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a deplasat joi, 10 ianuarie 2019, în teren, pentru a semna alături de constructorul care a câştigat licitaţia, contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) şi pentru a preda amplasamentul lucrărilor pentru acest obiectiv de investiţii. Contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) a fost încheiat cu SC CONSTRUCŢII SA şî are o valoare totală de 74.602.860 lei (inclusiv TVA), din care: 494.522,35 lei (inclusiv TVA) pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 74.108.337,65 lei (inclusiv TVA) pentru execuţie. Durata contractului este de 32 de luni, din care 2 luni sunt prevăzute pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţia lucrărilor.
Vineri, 11 ianuarie a.c., Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit cu Prefectul de Vâlcea, Marin Florian, într-o şedinţă cu caracter operativ, pentru a stabili împreună măsurile pe care institutiile deconcentrate, cât si societătile comerciale din domeniu, aflate atât în coordonarea Institutiei Prefectului sau în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, le vor pune în practică, în aşa fel încât, căderile de zăpadă să nu genereze probleme în judeţ. La iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, vineri, 11 ianuarie 2019. la sediul instituţiei a vut loc o întâlnire cu conducerile Societăţii Apavil SA, SC Cominco SA şi RAJDP Vâlcea, pentru a găsi împreună soluţii de urgentare a finalizării lucrărilor încredinţate de Apavil SA Societătii Cominco SA, lucrări aflate în întârziere. Societatea Apavil SA derulează programul de lucrări “Realizarea ratei de conectare de 100% în Băile Olăneşti (canalizare şi alimentare cu apă), iar constructor este SC Cominco SA Vâlcea. Având în vedere întârzierea execuţiei lucrărilor de refacere a platformei DJ 654 Cheia – Valea Cheii, afectată de lucrările de amplasare a conductelor de alimentare cu apă şi canalizare, s-au luat în discuţie mai multe procedure şi măsuri tehnico-economice pentru urgentarea realizării lucrărilor de aducere Ia forma iniţială a acestui drum, care face legătura între DN 64 – localitatea Cheia -schiturile Iezer, Pahomie şi Pătrunsa. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a răspuns invitaţiei primarului comunei Păuşeşti, Cătălin Avan, şi a participat luni. 14 ianuarie 2019, la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Grădiniţei Barcanele, investiţie în valoare de aproximativ 640 mii lei (6,4 miliarde lei vechi), finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.
Joi. 17 ianuarie 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit cu Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, pentru a conveni asupra realizării unor demersuri comune către Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în vederea rezolvării unor probleme stringente pentru judeţul nostru. Deoarece anul trecut au existat pe drumurile naţionale din judeţ mai multe tipuri de probleme, care nu mai trebuie repetate şi anul acesta, s-a stabilit întocmirea unei note cu toate problemele şi transmiterea acesteia la CNAIR. Marti, 15 ianuarie a.c, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a vizitat şantierul lucrărilor de reamenajare a spatiilor la Şcoala Populară de Arte si Meserii Râmnicu Vâlcea”, pentru a verifica dacă este respectat graficul de lucrării stabilit împreună cu constructorul. Contractul de lucrări, în valoare de 777.905,53 lei, inclusiv TVA, presupune: recompartimentarea spaţiului; înlocuirea instalaţiilor electrice interioare şi sanitare; realizarea instalatiei de semnalizare si avertizare la incendiu; realizarea instalaţiei de sonorizare şi ventilaţie; realizarea unei scări pentru evacuare în caz de incendiu. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a participat joi. 17.01.2019, alături de autorităţi locale, de şefi de instituţii şi de inspectorul general al Jandarmeriei Române, lonuţ Cătălin Sindile, la „Evaluarea activităţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, pentru anul 2018”, eveniment care s-a desfăşurat în incinta Teatrului „Anton Pann” din municipiul Râmnicu Vâlcea. În alocuţiunea sa, Preşedintele Constantin Rădulescu i-a felicitat pe jandarmii vâlceni pentru profesionalismul de care au dat şi dau dovadă, profesionalism ce constituie o garanţie a asigurării unui climat de linişte şi siguranţă publică în judeţ. Având în vedere calitatea judeţului Vâlcea de acţionar unic al CET Govora şi serviciile furnizate de această societate către principalele firme din industria vâlceană. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a avut. în cursul lunii ianuarie, mai multe întâlniri cu conducerea CET Govora, pentru a analiza activitatea acestui operator. În cadrul acestor întâlniri au fost discutate chestiuni curente şi operative, care tin de bunul mers al activitătii, iar Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea i-a solicitat administratorului judiciar ca, în toate măsurile pe care le ia pe perioada insolvenţei, să pună pe primul plan stabilitatea relaţiilor dintre operatorii de pe platformă, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă pentru angajaţii acestei unităţii.
Având în vedere că, la iniţiativa şi solicitarea Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost constituită o comisie pentru înfiinţarea unei secţii exterioare a SJU Vâlcea în oraşul Bălcesti, marţi, 22 ianuarie 2019, Preşedintele Constantin Rădulescu şi medicul Dan Ponoran, coordonatorul acestei comisii, au făcut o analiză a stadiului si a concluziilor oficiale la care s-a ajuns în urma procedurilor desfăşurate până la acea dată. Deoarece Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a comunicat concluziile cu privire la cerinţele şi condiţiile legale care trebuie întrunite pentru înfiinţarea acestei secţii, informaţii comunicate atât primăriei Bălcesti, cât şi coordonatorului comisiei, în cadrul acestei întâlniri s-a decis parcurgerea următoarelor etape: convocarea pentru luni, 28 ianuarie 2019, a comisiei tehnice mixte, în vederea stabilirii ultimelor detalii si a măsurilor ce trebuie luate; armonizarea cadrului legal la nivel instituţional; stabilirea organigramei şi a statului ce funcţii pentru secţia exterioară; evaluarea efortului bugetar; întocmirea graficului, pe zile, pentru ducerea la îndeplinirea măsurilor stabilite. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a efectuat, miercuri, 23 ianuarie a,c„ o vizită la Teatrul Anton Pann, pentru a analiza, împreună cu specialişti din aparatul propriu, necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii curente şi de amenajarea a unor spaţii în clădirea teatrului, în vederea punerii acestora în valoare. În urma analizei s-a concluzionat că se impune realizarea de lucrări de reparaţii şi amenajări, astfel încât clădirea teatrului să fie un spaţiu de recreere şi să asigure condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţii curente. În perioada imediat următoare, se vor stabili soluţiile tehnice şi se va realiza o evaluare a necesarului de fonduri, pentru ca, în funcţie de priorotăţi, să se aloce fondurile necesare pentru execuţia lucrărilor.
La iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a fost organizat, cu sprijinul conducerilor CJCPCT Vâlcea, Teatrului Anton Pann,. Bibliotecii Judeţene si a Muzeului Judeţean Aurelian Sacerdoţeanu, un concert extraordinar dedicat sărbătoririi împlinirii a 627 de ani de la prima atestare documentară a judeţului Vâlcea (la 8 ianuarie 1392) şi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Sub genericul „Primul dintr-o sută, în mai multe sute de ani”, concertul extraordinar care s-a desfăşurat, joi, 24 ianuarie a.c. în Sala mare a Consiliului Judeţean, a adus în scenă, pe lângă Orchestra „Rapsodia Vâlceană” şi solişti dîn mai multe zone folclorice ale ţării, care, împreună cu actorii Teatrului Anton Pann, au oferit publicului vâlcean un spectacol de excepţie, aplaudat minute în şir la scenă deschisă.