Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea a realizat în 2017 profit, iar uzinele din Băbeni şi Drăgăşani au avut pierderi

0
81

 

 

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat situaţiile financiare aferente anului trecut în cazul celor trei uzine mecanice din judeţul Vâlcea: Râmnicu Vâlcea, Băbeni şi Drăgăşani. SC Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 26,36 milioane de lei, venituri totale de 27,1 milioane de lei şi un profit de 1,54 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2017, SC Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA avea următoarele elemente de bilanţ: active imobilizate – 41,8 milioane de lei; stocuri (materiale, producţie în curs de execuţie, semifabricate, produse finite şi mărfuri) – 4,7 milioane de lei; creanţe – 3,58 milioane de lei; datorii totale – 31,2 milioane de lei. Societatea avea anul trecut circa 220 de angajaţi, un capital social de 5 milioane de lei şi are profilul de activitate „Fabricarea de recipienţi, containere şi alte produse similare din oţel”. Spre comparaţie, SC Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA a avut în anul 2016 afaceri de 24,6 milioane de lei, venituri totale de 25,5 milioane de lei, un profit de 2,6 milioane de lei şi datorii totale de 25,4 milioane de lei. SC Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA a luat fiinţă în anul 1981 având ca obiect de activitate principal realizarea de confecţii metalice. În prezent, SC Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea SA exportă produse în 9 ţări: Italia, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Suedia, Finlanda, Grecia şi Germania.

Cât priveşte SC Uzina Mecanică Băbeni SA, trebuie să spunem că în cursul anului trecut, societatea a avut o cifră de afaceri de 2,25 milioane de lei, venituri totale de 2,28 milioane de lei şi pierderi de 1,7 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2017, SC Uzina Mecanică Băbeni SA avea datorii totale de circa 5,6 milioane de lei, capitaluri de 1,9 milioane de lei, un capital social de 6,9 milioane de lei şi un număr mediu de salariaţi de 68. În comparaţie, SC Uzina Mecanică Băbeni SA a înregistrat în anul 2016 o cifră de afaceri de 3,57 milioane de lei, venituri de 9,2 milioane de lei şi un profit de 4,9 milioane de lei. SC Uzina Mecanică Băbeni SA a activat încă din anul 1981 în cadrul Centralei Industriale pentru Echipamente Speciale Bucureşti şi a funcţionat apoi ca sucursală a RATMIL Bucureşti şi a Companiei Naţionale Romarm Bucureşti, fiind înfiinţată ca societate comercială în baza Hotărârii de Guvern nr. 952/2001. În anul 2003, Ministerul Economiei a inițiat procesul de privatizare a SC Uzina Mecanică Băbeni SA, prin scoaterea la vânzare, prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătățite și irevocabile, a întregului pachet de acțiuni deținut de stat la societate. Anunțul de privatizare a fost publicat la data de 11 septembrie 2003, iar dosarul de prezentare a fost achiziționat de Asociația Salariaților „Mecanica” Băbeni, SC Consal Trade SRL și SC Remat București Sud SA.

În schimb, SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA a realizat în cursul anului trecut o cifră de afaceri de doar 52.000 lei, venituri de 53.000 lei, cheltuieli totale de 1,3 milioane de lei şi a avut o pierdere de peste 1,24 milioane de lei. Având un capital social de sub 9 milioane de lei, SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA înregistra la finele anului trecut datorii totale de 14 milioane de lei, doar 27 de salariaţi, iar tipul de activitate, conform clasificării CAEN, era „Fabricarea armamentului şi muniţiei”. Spre comparaţie, SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA a avut în 2016 afaceri de 52.000 lei, cheltuieli totale de 1 milion de lei, pierderi de peste 993.000 lei şi datorii de 11 milioane de lei. În anul 2014, Serviciul Fiscal Municipal Drăgăşani a anunţat organizarea primei licitaţii publice pentru vânzarea bunurilor imobile sechestrate aparţinând debitoarei SC Uzina Mecanică Drăgăşani SA în dosarul de executare silită nr. 770. La licitaţie au fost scoase la vânzare următoarele bunuri imobile: cantină în suprafaţă construită la sol de 620 mp (total suprafaţă construită de 1237,5 mp); terenul aferent cantinei plus spaţiu verde de 800 mp; platformă betonată de 750 mp; teren aferent platformei betonate de 750 mp; teren agricol în suprafaţă de 2 hectare.

(Petre Coman)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.