Patru companii, interesate sa achiziţioneze activele Oltchim rămase nevândute

0
76

Combinatul Oltchim (Foto Mediafax)

Până la termenul limită din 31 iulie 2018, patru firme au depus oferte indicative pentru activele Oltchim rămase nevândute, se menţionează într-un anunţ al companiei publicat vineri pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), informeaza Mediafax.

Pachetele de active rămase nevândute în urma primului proces de vânzare sunt: pachetul 8 (Divizia Petrochimică Bradu), pachetul 9 (Instalaţia Anhidridă Ftalică), parţial Pachetul 7 (Instalaţia PVC II).

Aiotec (Germania) este interesată să preia pachetul 7 şi pachet 8, Nimir Chemicals Pakistan Ltd (Pakistan) de pachet 9, Vynova Holding (Luxemburg) de pachet 7, pachet 8 şi pachet 9, iar Mata Chemicals (Pakistan) de pachet 9.

„În prezent, părţile interesate desfăşoară proceduri de due diligence, urmând ca ofertele finale să fie transmise până în data de 31 octombrie 2018”, se subliniază în anunţul Oltchim de pe BVB.

La 4 iunie, Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim S.A., societate în reorganizare, respectiv BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL, au anunţat public faptul că investitorii interesaţi pot depune scrisori de intenţie până la 30 iunie 2018 şi, în baza informaţiilor primite ulterior manifestării intenţiei, oferte neangajante, până la data de 31 iulie 2018.

Adunarea creditorilor Oltchim a aprobat, la finele lunii februarie, oferta şi contractul de vânzare a Diviziei Materiale de Construcţii Ramplast, încheiat cu Dynamic Selling Group, valoarea tranzacţiei fiind de 2,6 milioane euro, fără TVA. În plus, compania a vândut sau vinde nouă pachete de active – şase uzine, serviciul de ecologizare, un lot de 1.010 vagoane de marfă, divizia de materiale de construcţii. În luna decembrie Chimcomplex Borzeşti, companie a omului de afaceri Ştefan Vuza, a preluat activelor din pachetele cinci pachete şi unul parţial, pentru 582 milioane de lei (127 de milioane de euro), fiind în curs de a obţine şi ultimul acord, cel al Consiliului Concurenţei din România.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar, mai scrie Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.