Arhiepiscopia Ramnicului: Încheierea Școlii de Vară a Parohiei Jiblea-Veche

0
75

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie,  Arhiepiscopul Râmnicului  în Parohia Jiblea-Veche din Protopopiatul Călimănești, în perioada 23 iulie – 6 august 2018 s-a derulat a treia ediție a proiectului educațional Școala de Vară.

Printr-un program duhovnicesc, cu rugăciuni şi discuţii pe teme religioase, civice și despre sănătate, muzică bisericească și patriotică, jocuri în aer liber, filme educative, ateliere artistice, dar şi practice, 36 de copii cu vârste între 6 și 18 ani au participat la activităţi de formare a virtuţilor creştine şi consolidare a comportamentului religios. Susținerea activităților a fost posibilă prin implicarea doamnei Violeta Negrea împreună cu doamnele din Comitetul parohial și o echipă de proiect din care au făcut parte doamnele Atanasiu Mariana, prof.de muzică, dr. Anca-Daniela Gavriș, Grațiela Lupu, maistru alimentație publică, prof. înv. primar Monica Mesea și domnul Ion Munteanu, profesor Educație fizică.

Copiii au beneficiat de activități social-educative captivante precum: plimbarea cu vaporașul pe Olt oferită de domnul Adrian Toader; atelierul de tradiții și obiceiuri românești la care au fost invitați meşterul popular Ilinca Alexandru, Zenovia Zamfir din partea Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea și interpreta de muzică populară Tatiana Mărcoianu.  Domnul Ilinca Alexandru le-a stârnit curiozitatea prin demonstraţia practică de confecţionare a unei perechi de opinci. Mihai Milu, președintele Asociației Sportul pentru Toți Dolj a dăruit copiilor câte un tricou personalizat pentru promovarea valorilor, principiilor și idealurilor olimpice și pentru sublinierea semnificației pe care o au sportul și mișcarea. Atelierul- demonstrație de prim ajutor și jocurile tematice ale cercetașilor desfășurate în Parcul „Mirajul Oltului” au reprezentat mijloace de educare pentru o atitudine respectuoasă și iubitoare. În cadrul vizitei la Biblioteca A.E.Baconski a fost prezentat documentarul „Să ne cunoaștem istoria”, prilejuit de  Centenarul Marii Uniri, manifestările cultural-duhovnicești continuând la Mănăstirea Cozia.

Luni, 6 august, a avut loc festivitatea de închidere a Școlii de Vară. Păstrând tradiția edițiilor precedente, copiii au primit în dar diplome, icoane, cruciulițe și dulciuri, au cântat pricesne și cântece patriotice, iar în pridvorul bisericii a fost organizată expoziția cu obiectele realizate din lut pictate și  materiale reciclabile.

Mulțumind echipei de proiect, instituțiilor partenere și tuturor celor care s-au implicat, părintele Constantin Negrea  a menționat: „Ne dorim continuitatea acestor evenimente și nădăjduim că, prin implementarea acestui proiect, voluntarii, colaboratorii, copiii și părinții au petrecut o perioadă plină de amintiri frumoase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.