5 capcane ale unui apartament într-un bloc vechi și cum sa le rezolvi

0
74

Mulți proprietari de apartamente în blocuri vechi tind să se plângă de aceleași lucruri. Casa este friguroasă iarna, facturile sunt mari, totul e învechit, iar țevile fac mereu probleme prin bloc. Un astfel de apartament vechi vine totuși și cu avantajele sale care nu pot fi ignorate.

Fiind construite în urmă cu cu 60 sau chiar 70 de ani, multe blocuri din Capitală sunt plasate în prezent în locații mai bune, aproape de centru, de metrou, centre comerciale și locuri de maxim interes, spre deosebire de marile cartiere rezidențiale, care în cea mai mare măsură s-au extins în zonele de la marginea Capitalei, din lipsă de spațiu. Această poziționare mai bună vine însă la pachet și cu unele sacrificii pe care un proprietar ar trebui să le accepte. Un bloc vechi are un design interior care se potrivea anilor în care a fost construit, nu va avea mereu un loc de parcare asigurat în zonă și poate reprezenta, de la caz la caz, un risc din punct de vedere seismic.

5 capcane ale unui apartament într-un bloc vechi și cum să le rezolvi:

Izolarea termică
E o problemă uriașă pentru multe blocuri construite în urmă cu mai bine de 50 de ani. Iernile sunt de multe ori resimțite mult mai agresiv într-un apartament dintr-un bloc vechi în care nu au fost investiți bani de renovare, vântul suflă pe la geamuri, caloriferele nu se mai încălzesc complet, iar factura la căldură se duce de cele mai multe ori pentru o încălzire care nu se simte corect, din cauza eficienței energetice a apartamentului extrem de scăzute. Din acest motiv, o lucrare de izolare termică este necesară în fiecare apartament vechi, iar una dintre cele mai bune soluții pentru a readuce apartamentul la un standard regăsit în prezent este montarea unor placi de polistiren extrudat. Acestea sunt utile atât în cazul unor case sau blocuri noi, care încă se află în stadiul de construcție, dar și pentru apartamente vechi. Vei recunoaște aceste plăci rapid, mai ales dacă ai văzut prin oraș lucrări de reabilitare a blocurilor vechi. Diferența între plăcile folosite în lucrările exterioare și acestea este că în cazul reabilitărilor se folosesc plăci de polistiren expandat. Pentru interior, plăcile de polistiren extrudat sunt mai utile, deoarece asigură o conductivitate termică redusă, sunt impermeabile și rezistente la umezeală.

Instalația sanitară

Blocurile vechi vin cu țevi vechi. Dacă nu au existat lucrări generale pe coloană de a înlocui toate țevile vechi, atunci există riscuri de inundații atunci când vorbim despre un apartament situat într-un astfel de bloc. Singurul lucru pe care poți să-l faci este să te asiguri că cel puțin instalația sanitară care depinde de tine este schimbată și funcționează perfect.

Rețeaua electrică
În urmă cu 50 de ani, rețeaua electrică a blocului nu era supusă unui consum atât de mare cum vedem în prezent. Astăzi avem nenumărate electrocasnice care ne ajută în viața de zi cu zi, dar care sunt conectate și funcționează în paralel utilizând rețeaua electrică. Evită posibile probleme apelând la un electrician priceput care să vadă dacă există riscuri privind rețeaua electrică a casei tale. Dacă da, apucă-te imediat de modificări.

Pereții strâmbi
Nu există apartament vechi fără pereți strâmbi. Probabil ai sesizat acest lucru în clipa în care ai făcut primele modificări în casă și ai observat că nimic nu se potrivea cu măsurătorile. Dacă acest lucru este chiar atât de deranjant, poți apela la un meseriaș care să îți îndrepte pereții casei. Ce trebuie să știi e că în anumite cazuri există posibilitatea să pierzi câțiva centimetri din spațiu.

Igrasia și mucegaiul
Sunt produse în primul rând de o aerisire incorectă a apartamentului și de o eficiență termică redusă. Poți scăpa de ele folosind produse dedicate sau le poți înlătura printr-o renovare generală a casei. E foarte important însă să iei măsuri, deoarece acestea pot duce la alergii, iritații și probleme respiratorii.

Sursa: greatnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.