Oltchim intră într-un consorţiu românesc pentru preluarea Salrom

0
93

Oltchim intră într-un consorţiu românesc pentru preluarea Salrom

 

Companiile Uzinele Sodice Govora, Upsom Ocna Mures şi Chimcomplex Borzeşti au acceptat propunerea Oltchim de a forma un consorţiu pentru a participa la privatizarea Societăţii Naţionale a Sării Salrom, de care s-a arătat interesată şi firma austriacă Salinen. „Am vorbit cu reprezentanţii celorlalţi consumatori de sare lichidă (Uzinele Sodice Govora, Upsom Ocna Mureş şi Chimcomplex Borzeşti – n.r.) şi toţi au acceptat propunerea mea de a participa împreună la privatizarea Salrom. Deocamdată, lucrăm la statutul pentru consorţiu şi aşteptăm caietul de sarcini“, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Oltchim, Constantin Roibu. Acesta a afirmat că participarea celor patru companii în cadrul consorţiului se va realiza fie în funcţie de consumul individual, fie în mod egal.

Potrivit lui Roibu, singura exploatare profitabilă de la Salrom este cea de la Râmnicu Valcea, de sare lichidă, sare gema şi calcar, iar profitul înregistrat aici este folosit pentru a acoperi pierderile înregistrate la celelalte exploatări ale companiei. „În loc sa investeasca profitul la exploatarea de la Râmnicu Vâlcea, care este singura profitabilă, compania acoperă pierderile de la celelalte exploatări“, a afirmat Roibu. Reprezentantul combinatului din Râmnicu Vâlcea nu a dorit să facă o estimare a valorii de achiziţie a Salrom.

 

Salinen Austria, principalul oponent al combinatelor

 

 În prima parte a lunii iulie, producătorul de sare Salinen Austria şi-a anunţat intenţia de preluare a Salrom, chiar dacă AVAS a anunţat că nu a început negocieri cu nicio companie. Austriecii au anunţat că în cazul în vor intra în posesia Salrom există deja un acord cu sindicatul Salrom, care prevede nedivizarea societăţii, păstrarea şi modernizarea locaţiilor Salrom, crearea unui fond pentru angajaţi. Reprezentanţii Salinen au declarat că au pregătit şi un plan de investiţii de 60 de milioane de euro, care se va derula pe trei ani, începând cu data de la care ar deveni, eventual, proprietară a Salrom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.