Shihan Liviu Bădescu, a participat la Congresul Internaţional al Artelor Martiale

0
98

Prezent pentru câteva zile în ├×ara Soarelui Răsare,

Shihan Liviu Bădescu, a participat la Congresul Internaţional al Artelor Martiale

Preşedintele Federaţiei Române de Karate şi Aiki Goshin-Do, Shihan Liviu Bădescu, a participat la Tokyo la Congresul Internaţional al Artelor Martiale, organizat de IGKF Japonia. Tot aici a fost programat şi Congresul IMAF Japonia, în cadrul căruia s-au derulat antrenamente, seminarii, examinări ce s-au materializat prin acordarea unor diplome. De acolo, delegaţia României – formată din Shihan Liviu Bădescu (Centura Neagră 6 DAN) şi instructorul Raluca Vlad (purtător de cuvânt al FRKAGD) – a avut programate multe alte contacte cu personalităţi ale lumii Artelor Martiale. Cei doi au ajuns şi la Osaka (Yokohama), unde Bădescu a obţinut titlul de shihan al stilului Sawada, după care a urmat un pelerinaj la Muntele Fuji şi o vizită pe Insula Okinawa, unde este leagănul Artelor Martiale japoneze. Vechile deplasări în China, Hong – Kong, Tibet şi Japonia (Yokohama) au conturat în urmă cu câţiva ani independenţa, seriozitatea şi recunoaşterea valorii oamenilor din Federaţia Română de Karate şi Aiki Goshin – Do, lucru ce a conturat şi a definitivat bazele acestei deplasări.
Daniel Bădescu, sponsorul deplasării
„Deplasarea noastră a fost posibilă datorită sprijinului financiar pe care l-am primit de la Daniel Bădescu, fratele meu care deţine firma Aristocrat, fost practicant de arte marţiale şi actualul secretar general al FRKAGD. De asemenea, şi vicepreşedintele Iulian Predescu ne-a sprijinit tehnic şi moral în vederea deplasării în Japonia.”, a declarat Liviu Bădescu.  De curând, a încetat din viaţă Takeshi Sawada, fondator de stil, o pierdere grea pentru federaţie. Astfel, şi forul condus de Liviu Bădescu a organizat în această perioadă mai multe acţiuni comemorative. “Federaţia noastră urmează drumul deschis de Shihan Takeshi Sawada, în ciuda faptului că ne lipsesc materialele performante de antrenament, banii sau dojo-urile de pregătire.”, a conchis Bădescu. 
Goshindo-ul, calea autoapărării spiritului
De sase ani, din 24 ianuarie 2001, în cadrul Federaţiei Romane de Karate şi Aiki Goshin-Do (cu sediul în Rm. Vâlcea), Liviu Bădescu (Shihan 6 DAN) pretinde o atitudine fundamental diferita faţă de erorile care se produc în sistemul sportiv, atât în ceea ce priveşte latura tehnică şi spirituala, pe de o parte, cât şi faţă de transformarea Budo-ului japonez într-un surogat comercial, pe de alta parte. Numit şi “calea autoapărării spiritului”, Goshindo-ul conduce, inevitabil, spre o anumită profunzime interioară şi, din acest punct de vedere, el nu mai reprezintă un simplu ansamblu de tehnici. Aspectul mental îşi pune puternic amprenta asupra acestora, care devin extrem de puternice şi periculoase, păstrându-şi astfel caracterul profund original. Fondatorul metodei, japonezul Takeshi Sawada (10 DAN), consideră că partea de autoapărare fizică nu este decât un subprodus, un nivel minim de ucenicie şi insistă asupra faptului că adevărata valoare rezidă în semnificaţia lui spirituală. Federaţia Română de Karate şi Aiki Goshin-Do, cu sediul în Rm. Vâlcea, pledează pentru acea revenire a Artelor Marţiale pe făgaşul lor firesc, tradiţional, considerând că acestea nu pot fi divizate de imperative aparţinând unor poziţii partizane, singulare şi restrictive.
Ionel GEREA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.