Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va găzdui la finele acestei săptămâni o şedinţă ordinară care va avea pe ordinea de zi 13 puncte, de la informări legate de activitatea preşedintelui şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, dar şi a instituţiilor publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean, pentru trimestrul al treilea, până la mandatarea reprezentantului acţionarului unic judeţul Vâlcea în AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor) la CET Govora SA, pentru a aproba modificarea şi completarea statutului societăţii, dar şi a revoca unii membri ai Consiliului de Administraţie (CA), potrivit impactreal.ro. Este un subiect care a generat discuţii aprinse şi la ultima şedinţă de CJ, când, abia ales în funcţie, Petre Grigore a şi dorit să facă „curăţenie exemplară”, lucru care se va întâmpla de această dată. Imediat după numirea în funcţie, Grigore a venit şi cu o propunere de dizolvare a actualului Consiliu de Administraţie şi formarea unuia interimar, cu doar trei membri: Bălan, Gherman şi Decuseară. Şeful administraţiei judeţene, Ion Câlea a explicat că legal, imediat după numire, nu se poate lua această decizie şi a propus ca ea să fie luată la ulterioara şedinţă, lucru cu care Petre Grigore a fost de acord, spre nemulţumirea consilierilor ACL şi a co-preşedintelui ACL, Cristian Buican, prezent şi el în sala de şedinţă a CJ.
Printre proiectele de hotărâri se va mai afla şi cel privind rectificarea Bugetului judeţului, a Listei obiectivelor de investiţii ale CJ, a bugetelor de venituri şi cheltuieli ale unor instituţii publice finanţate parţial sau integral din venituri proprii, precum şi suplimentarea numărului de contribuţii pentru personalul neclerical, angajat în unităţile de cult. Consilierii vor mai decide, de asemenea, dacă-şi modifică parţial o altă hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate al CJ şi al unor instituţii şi servicii publice de interes judeţean. Mai exact, muncitorii vor deveni inspectori, iar pompierii referenţi.
Se mai intenţionează ca două birouri din Centrul Militar Judeţean să fie puse gratuit la dispoziţia Fundaţiei „Boby” din Râmnicu Vâlcea. Organizaţia non-guvernamentală pomenită pretinde că acordă sprijin pentru colectivităţi defavorizate de romi din judeţul nostru. Preconizăm că vor exista voci nemulţumite de faptul că unele organizaţii sunt favorizate, mergându-se până la a-l acuza pe şeful CJ că îşi plăteşte în acest mod o parte dintre voturile primite în campanie…
Un alt proiect vizează modificarea orarului de transport în comun pe traseul Bălceşti – Horezu – Râmnicu Vâlcea şi Râmnicu Vâlcea – Horezu – Zătreni, la solicitarea unuia dintre transportatori. De asemenea, consilierii judeţeni vor vota dacă sunt de acord cu noua structură a Comisiei paritare privind transportul public de persoane prin servicii regulate şi de atribuire a licenţelor de traseu. Noua structură va fi formată din: Ovidiu Crăpătureanu, şeful ARR Vâlcea şi Daniela Moldoveanu, consilier Direcţia Economică a CJ – membri titulari, iar Victor Pârvu, consilier tot la CJ şi Gheorghe Bobocea, referent ARR – membri supleanţi.
Va fi luată, din nou, în discuţie repartizarea a 11,6 milioane de lei, defalcată din TVA pentru drumurile şi judeţele comunale, prin noul proiect depus de opoziţie, în cadrul căruia nu ar mai exista nici o localitate fără fonduri alocate.
CJ Vâlcea va face curăţenie în CA al CET Govora
În şedinţa CJ Vâlcea se va aproba modificarea şi completarea statutului societăţii
as dori sa il intrebati pe presedintele consiliului judetean venerabilul domn calea cand a intrat ultima data in muzeul judetean pe care cu onor il pastoreste. pe langa colectiile vechi de cand s-a deschis muzeul, trebuie sa fii foarte dragut sa nu superi angajatii cu mutre acre si pusi pe hartza. am intrat pe site-ul muzeului sa vad si eu cat castiga acesti oameni si am ramas socat de 2 ori, o data ca nu erau postate decat declaratiile de avere ale conducerii si o data ca te astepti ca la muzeul de istorie sa conduca niste nume reprezentative la nivel juderean care sa faca ceva pentru cele 35.000 lei anual ridicati de onor directorul si directoarea adjuncta fiecare in parte. a auzit cineva de claudiu tulugea si liliana beu? poate domnul calea sa spuna de ce tine astfel de indivizi pe functii de conducere cand muzeele noastre arata cum arata? poate domnul calea sa ne spuna cum au promovat acesti indivizi judetul valcea in tara si in strainatate? poate domnul calea sa ne spuna cati turisti au adus in judet acesti indivizi prin proiectele initiate de ei la muzeu? poate domnul calea sa ne spuna de ce oameni ca sorin oane, ion soare sau prof. voiculescu nu pot conduce muzeul judetean de istorie? rusine, domnule calea, ca niste incompetenti au ajuns sa conduca o institutie in fruntea careaia a fost candva prof tamas. si semnez si eu: bisisica
Să vedem şi minunea de la CET Govora.
Dacă d-l Grigore va fi lăsat să facă ce şi-a propus, din câte ştiu, nu se va opri aici, va merge mai departe şi veţi vedea un CET Govora diferit de ceea ce a fost pâna acum.
Succes d-l Grigore.
tulugea a facut lucruri bune da nu a fost lasat de aceasta liliana beu care terorizeaza la propriu angajatzi din muzeu si il paraste pe tulugea la calea. se stie care era si relatzia ei cu buse si cum a ramas in functie. vine la 9 la servici si pleaca la 4 iar toata ziua sta la cafele la galo nero, city garden, esenza in compania a diversi domni cu funczi din judetz. il sapa pe tulugea la greu si amenintza angajatzii ca i da afara daca nu fac ce spune ea.a luat diploma de doctorat pe bani muzeului dar nu e in stare sa faca o expozitie permanenta. acesra individa ar trebui sa fie data afara din instituzie nu sa stea pe 35 milioane pe luna la cat rau a facut.