întrebări pentru primarul Gutău

0
90

Întrebări pentru primarul Gutău

Una dintre acuzaţiile la care a trebuit să răspundă primarul Râmnicului după eliberarea sa din arestul preventiv a fost cea legată de sumele cheltuite pe deja celebrele locuri de joacă. Politicieni dar şi ziarişti au concluzionat că ceva este suspect în preţul exagerat de mare a acestor locuri de joacă, precum şi în contractele de achiziţionare care au fost atribuite unor apropiaţi ai primarului. Mircia Gutău a precizat în conferinţe de presă dar şi pe posturi locale TV că preţul poate părea mare, dar că el a urmărit achiziţionarea unor produse de calitate, de lux, care să ţină mai mult. În aceste condiţii îl întrebăm pe primarul Gutău următoarele:
1. Dacă a urmărit într-adevăr calitatea de ce în 2005, în caietul de sarcini, criteriul de stabilire a punctajului a fost de 70 de puncte pentru preţ şi 30 de puncte pentru calitate iar în 2006 calitatea nici nu a mai contat în caietul de sarcini unicul criteriu trecut fiind  „ preţul cel mai mic pentru fiecare produs în parte”.
2. Sunt însoţite facturile pentru aceste componente de certificate de calitate europeană?
3. Cum este posibil ca la aceeaşi calitate unele componente să fie acum pe piaţă la preţuri pe jumătate?
4. Dacă sunt aşa de rezistente componentele cum se explică că unele au cedat deja cum ar fi balansoarul tip – căluţ din Parcul Mircea cel Bătrân care s-a rupt?
Am fi interesaţi dacă domnul Gutău poate să ne lămurească şi asupra altei chestiuni.

În 9 mai anul acesta, prin Dispoziţia nr.1434 semnată de primar se constituia comisia de licitaţie privind atribuirea contractelor de achiziţie „Dotări locuri de joacă pentru copii”. În 10 mai, adică a doua zi, apare caietul de sarcini. În 11 mai se depun ofertele iar în 12 mai are loc licitaţia şi se încheie procesul verbal 15185/12.05.2006 de analiză a ofertelor. La aceste acte se adaugă un suspect referat înregistrat în 23 mai la primăria Râmnicului sub nr. 16250 , semnat de Laurenţiu Teodorescu, directorul ADP, care prezintă o schiţă cu locurile de joacă şi dimensiunile necesare din Parcul Zăvoi şi cere încheierea unui contract cu o firmă terţă specializată. Prea seamănă toată afacerea cu un aranjament. Este evident că primăria nu a publicat pe site şi în presă intenţia de a achiziţiona locuri de joacă. Nu au ştiut de această operaţiune decât câţiva oameni. Nu a fost concurenţă reală la licitaţie iar actele au fost încheiate rapid. Cum relaţiile dintre cei care au obţinut aceste contracte şi primar pot fi demonstrate de zeci de martori ajungem să concluzionăm că poate cei de la DNA au procedat incorect într-adevăr sperând că după arestarea primarului vor putea aduna probe, care să-l incrimineze de alte ilegalităţi decât cea care i-a fost atribuită ca motiv al reţinerii.

Nicu Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.