Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita CNADNR urgentarea lucrarilor si deschiderea traficului pentru vehiculele comerciale pe DN7 intre localitatile Pitesti – Ramnicu Valcea. Drumul a fost avariat in urma inundatiilor care au avut loc la sfarsitul lunii iulie, iar de atunci vehiculele comerciale cu masa de peste 7 tone nu mai au acces pe aceasta artera. Transportatorii spun traficul a fost deviat pe o ruta ocolitoare cu 100 de km mai lunga, prin Slatina, iar asta le aduce prejudicii grave. HotNews.ro a solicitat CNADNR un punct de vederere, de ce nu a finalizat lucrarea si cand drumul va fi redeschis pentru vehiculele comerciale, insa pana la ora publicarii acestui articol inca nu am primit un raspuns.
„Asociatia noastra atentioneaza asupra faptului ca restrictia de circulatie pentru acest sector de drum national si european, comunicata de CNADNR pe 31.07.2014 si mentinuta prin comunicatul din 02.08.2014 pentru vehiculele comerciale de marfa peste 7,5 tone, aduce grave prejudicii atat transportatorilor rutieri de marfa, cat si economiei nationale avand in vedere faptul ca orasul Pitesti este un centru economic important pentru Romania, o adevarata capitala a exportului romanesc si a industriei auto. Cumulat, primele 10 firme din Arges (dintre care 7 companii din industria auto) au avut o cifra de afaceri de aproximativ 24,3 miliarde de lei, contribuind cu aproape 4% la Produsul Intern Brut al Romaniei in anul 2013”, se arata intr-un comunicat emis de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania .
Transportatorii spun ca cei circa 100 de km pe care trebuie sa-i faca in plus pe singura ruta ocolitoare pusa la dispozitie conduce la o majorare a costurilor de transport – circa 35 l de motorina pe cursa – dar si la nerespectarea timpului stipulat in contracte.
„Diferenta foarte mare, de peste 100 km intre ruta uzuala si varianta ocolitoare indicata de CNADNR pentru vehiculele comerciale de peste 7,5 tone pe sensul Pitesti-Rm. Valcea, respectiv Pitesti – DN 65 – Slatina – Ganeasa – intersectie DN 64 – Dragasani – Ramnicu Valcea, conduce la o majorare semnificativa a costurilor directe ale firmelor de transport rutier cu motorina (35 litri suplimentar minim) si cu uzura vehiculelor, ca si la o crestere cu pana la 2 ore a timpului de deplasare intre cele 2 localitati, in conditiile in care durata de condus zilnica a unui sofer profesionist in UE nu depaseste 9 ore. De asemenea, lipsa spatiilor de parcare pentru efectuarea pauzei obligatorii de 45 min. de catre soferii profesionisti poate conduce la amenzi usturatoare pentru depasirea perioadei maxime de conducere neintrerupta, de pana la 8000 RON, pentru firmele de transport nevoite sa urmeze aceasta ruta ocolitoare”, se mai arata in comunicatul transportatorilor.
Mai mult, reprezentantii organizatiei sustin ca transportatorii rutieri care activeaza in aceasta zona sunt direct afectati, pentru ca nu se admite nici accesul camioanelor catre propriile puncte de lucru ale firmelor din Judetul Arges (situate in zona restrictionata).
Pentru a evita DN7 intre Pitesti si Ramnicu valcea, transportatorii spun ca mai este disponibila o ruta ocolitoare, prin Curtea de Arges, cu doar 10 km mai lunga decat artera principala, insa si aici sunt restrictii pentru vehiculele comerciale de peste 7,5 tone. UNTTR cere CNADNR sa le permita accesul macar pe aceasta artera.
Pe 31 iulie 2014, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat ca in perioada 01.08.2014 ora 23:00 ¬ 03.08.2014 ora 14:00, circulatia rutiera va fi inchisa pe drumul national DN 7, in zona podurilor aflate la pozitiile kilometrice 122+000 si 123+000, in vederea executarii urgente a lucrarilor de reparatii a acestora. Daunele au fost produse de inundatiile de la sfarsitul lunii iulie.
Pe 2 august, CNADNR a anuntat ca a finalizat lucrarile de reparatii celor doua poduri de pe DN 7, din zona km 122+000 si km 123+000, intre localitatile Pite\u0018ti – Ramnicu Valcea, insa a ramas restrictia pentru vehiculele comerciale cu masa mai mare de 7,5 t.
Varianta de ocolire propusa pentru aceste vehicule este:
Pentru ruta Pitesti – Ramnicu Valcea: Pitesti 1 DN 65 – Slatina – Ganeasa 1 intersectie DN 64 – Dragasani – Ramnicu Valcea;
Pentru ruta Ramnicu Valcea – Pitesti: Ramnicu Valcea – Dragasani – intersectie DN 64 1 Ganeasa – Slatina – DN 65 – Pitesti.
In nici unul dintre cele doua comunicate emise de CNADNR nu a a fost specificata data la care lucrarile de reparatii se vor finaliza. (Hotnews.ro)