Ce trebuie să știți când închiriați camere în scop turistic în anul 2014

0
78


Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea informează că, potrivit prevederilor art. 2 din Ordinul comun nr. 22/06.01.2012 al Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi nr. 28/10.01.2012 al Ordinului Ministrului Finanţelor Publice şi Publice şi Adresei Autorităţii Naţionale pentru Turism nr. 745/04.02.2014, înregistrată la Ministerul Finanţelor Publice cu nr. 95.990/11.02.2014, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova a aprobat norma anuală de venit pentru închirierea de camere în scop turistic pentru anul 2014. Astfel, pentru localităţile din judeţul Vâlcea, norma anuală de venit pentru închirierea de camere în scop turistic pentru anul 2014 este de 10.200 lei/cameră/an.

Documentul a fost publicat şi poate fi consultat pe website-ul AJFP Vâlcea, la adresa www.finantevalcea.ro, categoria Norme de venit, din pagina principală, meniul lateral stânga

Criterii privind stabilirea normelor anuale de venit pentru închirierea de camere în scop turistic

Normele anuale de venit pentru categoriile de localităţi menţionate mai sus, se ajustează prin diminuare, astfel:

a) pentru locuinţele situate în mediul rural, cu 10%;

b) pentru camerele de locuit situate în construcţii din lemn, cu 10%;

c) camerele care nu sunt dotate cu instalaţie de apă, canalizare şi de încălzire proprii sau comune, cu 20%;

d) pentru camerele care nu sunt dotate cu instalaţii sanitare proprii, cu 20%;

e) pentru camere care au suprafaţa mai mică de 10 mp, cu 5%;

f) pentru camere care au mai mult de două locuri de cazare, cu 5%.

Coeficienţii de corecţie stabiliţi potrivit criteriilor de mai sus, nu pot să diminueze cu mai mult de 30% normele anuale de venit stabilite conform Ordinului comun nr. 22/06.01.2012 al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi nr. 28/10.01.2012 al ministrului Finanţelor Publice.

Norma anuală de venit se recalculează astfel încât să reflecte perioada din anul calendaristic pe parcursul căreia spaţiul de locuit a fost efectiv închiriat, ţinând cont de data la care au intervenit următoarele situaţii:

a) începerea realizării de venituri din activitatea de închiriere în scop turistic;

b) încetarea realizării de venituri din activitatea de închiriere în scop turistic;

c) întreruperile temporare datorate unor accidente, spitalizării şi altor cauze obiective, inclusiv cele de forţă majoră, dovedite cu documente justificative.

Organul fiscal competent va comunica contribuabililor care desfăşoară activitatea de închiriere de camere în scop turistic amplasate în locuinţe proprietate personală, normele anuale de venit stabilite şi aprobate, va aplica coeficienţii de corecţie, şi va stabili nivelul plăţilor anticipate în contul impozitului pe venit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.