“În cadrul Consiliului European de Iarnă am propus ca la Bucureşti să funcţioneze Agenţia Europeană pentru Criminalităţii Informatice”, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu, la întoarcerea de la Bruxelles. Acesta şi-a exprimat speranţa că astfel, hackerii vor trece de cealaltă parte a baricadei.
România nu a fost întâmplător desemnată să găzduiască un centru care vizează colaborarea state membre ale UE pentru combaterea flagelului infracţiunilor cibernetice.
„Hackerville”, aşa cum au denumit ziariştii străini oraşul Râmnicu Vâlcea, este considerat „Capitala mondială a furturilor online”.
În vizorul hoţilor intră persoane din Franţa, Anglia, Germania, Italia, dar mai ales din Statele Unite. Potrivit poliţiei române, americanii reprezintă aproximativ 80% dintre victimele hackerilor din ţara noastră.
Ziariştii de la “Le Monde” au avansat chiar şi o sumă pe care hackerii din Râmnicu Vâlcea ar câştiga-o într-o săptămână bună: 100.000 de dolari.
În 2011 se estimează că un miliard de dolari a fost furat din America de către hackerii români.
De aceea, peste 600 de poliţişti din ţara noastră au fost antrenaţi de trupe speciale FBI pentru a lupta împotriva criminalităţii pe Internet, iar periodic echipe din SUA sosesc în ţara noastră. (romanialibera.ro)
Citeşte şi:
Oficiu de luptă împotriva criminalităţii informatice, înfiinţat, la Bucureşti, de Consiliul Europei
Citeşte şi: Băsescu: Va fi stimulată industria de apărare a României
Doi români au fost condamnaţi în SUA pentru fraudă informatică
Si la ce bun neica sa-i aresteze cand Tribunalul vostru( specializat in demiteri din CSM) ii lasa liberi?
Lasatii ba sa aduca banii inapoi pe care i-au furat starinii.Un roman,un pensionar are pensie de 200 dolari pe cind un american are 1800.