• În Seria a doua a Ligii a II-a,
Damila Măciuca se află la 9 puncte de liderul Corona Braşov, însă cu un joc mai puţin disputat
Succesul de săptămâna trecută al Coronei Braşov nu a adus liniştea în tabăra echipei de sub Tâmpa. Și asta deoarece pentru a doua oară la rând, adversarii lor din teren l-au contestat pe fundaşul dreapta Mădălin Martac. Primii au fost piteştenii de la FC Argeş care au formulat contestaţia înaintea meciului câştigat în deplasare cu 2-1 de către braşoveni, echipa lui Iulian Crivac legându-se de dreptul de joc al lui Martac ca urmare a litigiului privind sumele restante din transferul lui şi al lui George Ștefan la Corona. Această primă contestaţie a fost judecată miercuri la Comisia de Disciplină care a amânat decizia finală până după rezolvarea cazului de la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor. În cazul în care actele de transfer vor fi recunoscute de Corona şi la CNSL, aşa cum s-a întâmplat la Comisia de Disciplină, gruparea braşoveană va avea de achitat sumele restante către echipa prahoveană de Liga a VI-a Oţelul Larissa Dobrota, iar toată povestea se va termina cu păstrarea rezultatelor din teren. În cazul în care, prin absurd, se va ajunge la anularea transferurilor, de abia atunci se va pune problema întoarcerii rezultatelor din teren şi a omologării acestora la masa verde în favoarea echipelor care au contestat dreptul de joc al lui Martac. În acest moment, Corona conduce seria a II-a cu un avans de patru puncte faţă de principala urmăritoare ACS Poli Timişoara, în timp ce ocupanta locului 3, Damila Măciuca se află la 9 puncte de lider. Însă, trebuie spus că braşovenii au un meci în plus faţă de cele două urmăritoare.
Un fost fotbalist al Universităţii Craiova se antrenează cu CSM Râmnicu Vâlcea
Dragoş Firţulescu, unul dintre jucătorii despre care Dumitru Tudor spunea că a fost lăsaţi de izbelişte de Ana Maria Prodan, spune că de când a rămas liber de contract a avut oferte, dar nu a dorit să le onoreze din diferite motive. Într-un interviu acordat pentru ProSport, agentul FIFA, Dumitru Tudor, spunea că Firţulescu şi Dănănae “plâng pe la uşi” pentru că nimeni nu le găseşte angajamente. “Eu am rămas liber de contract. Am avut oferte din ţară şi din străinătate, dar am preferat să nu mă grăbesc şi să aştept. Nu plâng pe la uşi! În momentul de faţă mă antrenez cu CSM Rm. Vâlcea şi cred că sunt pregătit fizic mai bine ca oricând”, a spus Firţulescu. Acesta a vorbit şi despre motivele pentru care a plecat de la U Cluj, deşi formaţia ardeleană îi datora 14 mii de euro: “Am plecat pe care amiabilă fără să îmi mai recuperez banii pentru că am vrut să am continuitate. În momentul în care eu mi-am cerut drepturile salariale, am fost trecut pe linie moartă de Dulca fără să mi se dea nicio explicaţie”.
Tehnicianul Oltchimului nu mai are pe cine antrena pe durata Campionatului European
După parcursul ireproşabil din Liga Campionilor, unde a obţinut şase victorii în cele şase partide disputate, antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergaard, a fost nevoit să-şi ia concediu! Și nu numai el, ci şi secunzii Mette Klit şi Steluţa Luca. Tehnicianul danez nu mai are pe cine antrena la Vîlcea, din lotul de 16 handbaliste, nu mai puţin de 14 fiind convocate la loturile naţionale ale ţărilor lor. Portarul francez Amandine Leynaud e accidentată, iar rusoaica Ekaterina Vetkova vrea să plece nemulţumită că joacă prea puţin la Oltchim, primind acceptul campioanei României să-şi caute echipă! Singura care a rămas acasă e extrema stînga Ramona Farcău. Aceasta a primit un plan de pregătire individual din partea antrenorului Vestergaard. “O să căutăm să o trimitem să se antreneze şi cu o echipă din Liga Naţională. Cel mai probabil la Craiova”, a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru. Handbalistele Oltchimului urmează să revină la pregătirile formaţiei după ce echipele lor naţionale vor părăsi Campionatul European. “În ceea ce le priveşte pe românce, ne dorim să vină acasă cît mai tîrziu. Echipa României să ajungă cît mai departe! Celelalte să vină mai repede”, a glumit preşedintele Berbecaru. Oficialul vîlcean a adăugat că pregătirile în formulă completă, cu antrenori, se vor relua pe 3 ianuarie. “După Europene, toată lumea are o săptămînă de pauză, iar apoi handbalistele au program individual de pregătire”. “Am fost nevoiţi să-i dăm concediu antrenorului Vestergaard. Ce era să facă la Vîlcea, să stea să antreneze o jucătoare?” O singură echipă în Europa se mai află pe aceeaşi postură ca şi Oltchim, înainte de Campionatul European. E vorba chiar de campioana Europei, Buducnost Podgorica. Tot 14 handbaliste de la Buducnost, ca şi la Oltchim, vor juca la Euro 2012. Dintre acestea, şase sînt din reprezentativa Muntenegrului, 4 vor evolua pentru Serbia, două pentru Croaţia şi cîte una la Germania şi Franţa. Steluţa Luca, antrenorul secund al Oltchimului, fostul căpitan al “naţionalei” României, a primit, duminică, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Pechea, din judeţul Galaţi, acolo unde s-a născut. Cu această ocazie a avut loc şi Cupa “Steluţa Luca” la handbal, fosta handbalistă oferind cadouri, diplome şi trofee echipelor participante. Lucian Bute, născut şi el la Pechea, a primit la începutul anului titlul de Cetăţean de Onoare. După victoria 28-25, dar şi înfrîngerea zdrobitoare cu Germania, 9-30, “tricolorele” au revenit în ţară. Au aterizat la Timişoara şi au mers apoi cu autocarul la Arad, acolo unde vor rămîne pînă pe 29 noiembrie. Selecţionerul Gheorghe Tadici va stabili în această săptămînă lotul de 16 jucătoare pe care se va baza la Euro. România face parte din grupa D, alături de Rusia, Muntenegru şi Islanda. Primul meci, contra Rusiei, pe 4 decembrie, la Vrseţ.