Scrisoare deschisă a candidatului PPDD, Lucian Orăşel
Referitor la articolul ┬½ Lucian Orăşel ÔÇô PPDD, unul dintre cei mai controversaţi candidaţi din Vâlcea ┬╗ semnat de Nicu Trandafir pentru ┬½ Ziarul de Vâlcea ┬╗, publicat la 29.10.2012 ÔÇô Scrisoare deschisă :
Da, subsemnatul Lucian Orăşel, candidez pentru un loc în Senatul României din partea judeţului Vâlcea, cel mai vechi judeţ, atestat documentar (1392) din România. Nu ştiam că la ┬½ Ziarul de Vâlcea ┬╗, cineva, şi mă refer la autorul articolului, are misiunea de a asigura domnului Laurenţiu Coca ┬½postul ┬╗ de senator, din moment ce se întreabă, în preambulul articolului ┬½ Uite cine vrea POSTUL senatorului Laurenţiu Coca ? ┬╗ Eu, revenind în ţară, atunci când a fost posibil, după un exil prelungit, efectuat într-o ţară democratică, cum este America, nu pot să accept că în judeţul Vâlcea ┬½ posturile ┬╗ de senator sau parlamentar sunt ┬½ posturi ┬╗ pe viaţă sau că pot fi ocupate altfel, decât prin alegeri libere şi corecte. Este adevărat, că în România antebelică existau posturi de ┬½ senator pe viaţă ┬╗, dedicate unor distinse personalităţi, precum Patriarhul României, rectori de universităţi sau unor mari jurişti, cu merite deosebite, dar o asemenea anti-campanie electorală, afişată în paginile celui mai important ziar local, nu este demnă, nici de presa din Judeţul Vâlcea, nici de o ţară a Uniunii Europene.
Cât despre diplomele subsemnatului, vă atrag atenţia că sunteţi într-o mare eroare şi că puteţi avea surpriza să constataţi că studiile mele efectuate la Universităţile Harvard şi Virginia sunt reale, iar diplomele mele sunt obţinute pe merit. Lăsând la o parte faptul că eram deja inginer, când am fost ajutat să mă exilez, ca să scap de teroarea abătută asupra mea, încă din copilărie, şi a familiei mele, faptul că am făcut studii aprofundate de masterat şi doctorat, după vârsta de 30 de ani, la universităţi prestigioase din Statele Unite, reprezintă merite reale, şi cu mult peste nivelul studiilor ce pot fi aprofundate la universităţile româneşti, care, de aceea, nici nu se echivalează. Dar înainte de a vă îndoi de diplomele mele, fără să faceţi o minimă documentare asupra învăţământului american, în primul rând, şi apoi, asupra subsemnatului, v-aţi întrebat, domnilor ziarişti, câţi politicieni români au obţinut diplome de studii universitare (sau la Ștefan Gheorghiu), ori doctorale, pe criterii mercantile, la universităţi româneşti, neacreditate, în majoritate, obţinute după vârsta de 50 de ani ? Ar fi indicat să faceţi o statistică în acest sens, ca să vă lămuriţi, despre situaţia diplomelor acordate de unele din universităţile autohtone, comparativ cu prestigiul universităţilor Harvard şi Virginia, unde eu mi-am susţinut studiile aprofundate. Și încă ceva, pe vremea când subsemnatul mi-am susţinut, timp de ani şi ani, examenele, prin muncă şi documentare asiduă, aplecat pe teancuri de cărţi şi articole de specialitate, nu se inventase încă internetul şi nici metoda ┬½ copy-paste ┬╗.
Pentru un asemenea articol, cu informaţii neverificate şi păreri ofensatoare, menite să contracareze, atât candidatura subsemnatului în campania electorală 2012, cât şi impresia lăsată de mine prin prestaţia de la RTV, unde aş fi ┬½ reuşit să captez interesul cunoscutului realizator Gh. Smeoreanu ┬╗, orice ziarist responsabil trebuia să mă contacteze înainte şi să-mi ceară explicaţii, aşa cum cere etica şi deontologia jurnalistică, şi abia dupa aceea să aibe îndrăzneala să emită informaţii false şi ofensatoare la adresa mea. În orice ţară civilizată, ziaristul responsabil de dezinformare şi rea credinţă, dacă vorbim, fie şi numai despre discutarea în zeflemea a dosarului meu de deţinut politic, soluţionat definitiv şi irevocabil, prin despăgubiri binemeritate, de o instanţă românească, ar fi fost obligat să demisioneze. De altfel, şi ┬½ Ziarul de Vâlcea ┬╗ poartă o mare responsabilitate, care poate fi invocată de mine la Comisia de Etică Jurnalistică a Comunităţii Europene. Aştept să luaţi măsurile necesare, care să se înfăptuiască, imediat după publicarea, ca drept de replică, a scrisorii mele deschise în ┬½ Ziarul de Vâlcea ┬╗.
Prof. Dr. Lucian Orăşel.
Unde sunt probele (xerox exista: copii dupa „diplome”) ? Cam câte diplome sa fie ? Sunt înb seif ? Ce culoare au ? Cam ca ale Elenei ceausescu ?
Eu am probe ca Lucian Orasel e sarlatan, excroc, profitor oportunist si impostor – în politica si în viata.
Multi stiu deja cine este „orasel lucian”, ceilalti trebuie sa verifice.