Cadavru cu identitate necunoscută, descoperit pe râul Olt

0
76

• În zona oraşului Călimăneşti,

Cadavru cu identitate necunoscută, descoperit pe râul Olt

Poliţia Călimăneşti a deschis o anchetă după ce, cadavrul unei persoane de sex feminin a fost descoperit în apa râului Olt, pe raza oraşului Călimăneşti. Identitatea acestei persoane este necunoscută. La începutul acestei luni, în oraşul Călimăneşti, în apa râului Olt, în apropierea unui locaş de cult, a fost identificată o femeie decedată, în vârstă de aproximativ 60-65 de ani. Precizăm faptul că persoana nu a fost victima vreunei infracţiuni comise cu violenţă. Semnalmente: vârstă 60 ÔÇô 65 de ani, înălţime de 1,55 m, greutate aproximativ 50 -55 kg, păr lung de culoare roşcat (vopsit), ten alb, ochii căprui, lucrare dentară completă în partea superioară a maxilarului şi parţială în partea de jos, cu dinţi aurii. Purta ochelari de vedere cu rama de culoare vişiniu. Obiecte de vestimentaţie: pantaloni din stofă de culoare neagră cu buzunare, cămaşă neagră cu mânecă lungă cu dungi verticale de culoare albă, o bluză de culoare gri cu negru, pantofi din piele de culoare neagră, cu toc. Femeia purta pe cap o eşarfă albă cu gri şi pe ambele mâini câte un inel din metal culoare argintie cu pietre de culoare chihlimbarului. Din cercetările efectuate până în prezent, există indicii că femeia ar fi venit în pelerinaj în oraşul Călimăneşti din judeţul Argeş. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Vâlcea efectuează verificări în vederea stabilirii identităţii cadavrului. În cadrul cercetărilor au fost realizate fotografii reprezentând obiectele personale, fotografii ataşate acestui comunicat. Cetăţenii care pot oferi informaţii despre persoana decedată sunt rugaţi să contacteze telefonic, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

• În comuna Diculeşti,

A fost reţinut un suspect de furt de produse petroliere

La data de 16 octombrie, poliţiştii au percheziţionat domiciliul unui suspect de furt de produse petroliere din comuna Diculeşti. Au fost confiscaţi peste 800 litri de produs petrolier. În ziua de 16 octombrie a.c., poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi că în punctul “la Saivan”, comuna Diculeşti, în zona prin care conducta magistrală Țicleni- Ploieşti tranzitează localitatea respectivă, în aer se simte un miros puternic de produs petrolier. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Măciuca, Serviciului Ordine Publică, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea, care asigură paza conductelor, au identificat într-o grădină, aflată în punctul prin care tranzitează conducta, proprietatea lui D. M., de 51 de ani, din localitate, o groapă făcută în jurul acesteia, care era acoperită cu scânduri. Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a constatat faptul că această conductă a fost perforată prin încălzire cu autogen, pe aceasta fiind montată o şanieră, sub care era aşezat un butoi de plastic de 200 l. În momentul respectiv, în recipient se aflau aproximativ 100 l de produs petrolier. S-a stabilit că această conductă a fost descoperită de D.M. în perioada 01-05 octombrie a.c., în momentul efectuării mai multor săpături pentru construirea unui solar. După percheziţia domiciliară, efectuată în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Bălceşti, oamenii legii au ridicat aproximativ 800 de litri de produs petrolier şi o bucată dintr-o conductă dezafectată, care aparţinea unei societăţi comerciale. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt de produse şi componente de la instalaţii petroliere şi deţinere de produse energetice în afara antrepozitului fiscal, prejudiciul creat fiind de aproximativ 12.000 lei. În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Suspectul se află în prezent încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

O femeie din Guşoieni a fost prăduită de hoţi pe când se afla la muncă în străinătate

Luni, 15 octombrie, ora 13.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că dintr-o locuinţă a Veronicăi R., din comuna Guşoieni, fiind plecată în străinătate, au fost sustrase mai multe bunuri. În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii au reuşit identificarea principalilor suspecţi de comiterea furtului. Este vorba despre B. F., de 17 ani şi I. N., de 13 ani, ambii din comuna Guşoieni, prejudiciul fiind recuperat în totalitate, în valoare de aproximativ 2500 lei. Totodată, cu ocazia extinderii cercetărilor, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a celor doi minori în cazul altor trei dosare penale înregistrate iniţial cu autor necunoscut, fiind recuperate bunuri şi aparatură electronică în valoare de aproximativ 2500 lei. O parte din bunuri sustrase au fost recunoscute şi restituite părţilor vătămate, cercetările fiind continuate faţă cei doi minori, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.

Sfatul poliţistului: prevenirea furturilor din locuinţe

Cu siguranţă aţi auzit de cazuri în care apartamente sau case au fost sparte si au fost furate diverse bunuri. Inevitabil ne vom gândi că vinovat de această infracţiune este hoţul, dar oare o parte din vină nu o avem şi noi, potenţialele victime? De ce spunem asta? Este un lucru deja cunoscut foarte bine că indivizii din societatea în care trăim s-au obişnuit ca responsabilitatea rezolvării unor probleme de acest fel să fie doar în seama autorităţilor statului. Nimic mai fals. Această responsabilitate se împarte atât între autorităţi, cât şi între membrii societăţii.
Prin urmare dacă Poliţia Română are atribuţii pe linia prevenirii şi descoperirii infracţiunilor, dumneavoastră, ca membrii ai societăţii, aveţi obligaţia faţă de propria persoană să vă îngrijiţi de bunurile dumneavoastră, ţinând cont de următoarele sfaturi:

a) În cazul în care locuiţi la apartament:
– În primul rând, ridicaţi în şedinţa asociaţiei de proprietari/locatari, ideea montării unui interfon pe scara pe care locuiţi, în acest fel puteţi limita accesul persoanelor suspecte. De asemenea dacă aveţi montat un astfel de sistem, aveţi grijă cui îi permiteţi accesul în scară. Trebuie să ştiţi că poştaşii au cheie de acces în scară, deci nu credeţi orice vi se spune.
– Montaţi uşi confecţionate dintr-un material rezistent( metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei.
– Protejaţi ferestrele cu grilaje metalice (în special cei ce locuiesc la parter), acolo unde este posibil accesul prin escaladare. Când plecaţi de-acasă nu lăsaţi ferestrele deschise sau întredeschise (uşuraţi accesul hoţilor în locuinţă).
– Când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Puteţi achiziţiona întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina.
– Când plecaţi în vacanţă, încercaţi să nu vă lăudaţi cu acest lucru, şi mai ales nu daţi detalii asupra bunurilor pe care le deţineţi în locuinţă. Este recomandat, totuşi, să rugaţi un vecin de încredere sau o rudă să vă supravegheze locuinţa pe perioada cât lipsiţi.

b) În cazul în care locuiţi la casă:
– asiguraţi uşile sau porţile de la locuinţă, dar şi de la grajdurile sau magaziile din curtea imobilelor,
– evitaţi, pe cât posibil, când plecaţi de acasă pentru mai multe zile să lăsaţi casa nesupravegheată, apelaţi la un vecin să aibă grijă de locuinţa dumneavoastră când lipsiţi mai mult,
– nu lăsaţi cheile de la uşă sub preş, în cuiul de la poartă sau în alte locuri dosnice, deoarece ele pot fi găsite cu uşurinţă de către infractori,
– prezenţa unui câine în gospodărie este de un real folos,
– nu angajaţi ca zilieri sau îngrijitori persoane necunoscute, decât după anunţarea acestora la poliţie, în vederea verificării identităţii lor,
– nu primiţi în curte persoane necunoscute, care vă oferă spre vânzare diverse bunuri, sau care doresc să cumpere de la dumneavoastră. Acestea nu doresc decât să vă sustragă bani sau obiectele de valoare. Pe acest considerent nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi din nou nu spuneţi nimănui despre acestea.

Cel mai bun mod de a preveni săvârşirea furturilor din locuinţe este ca dumneavoastră să aveţi grijă de locuinţă şi de bunurile din aceasta. Dacă sunteţi într-adevăr interesaţi de bunurile dumneavoastră arătaţi acest lucru înainte să deveniţi victima unei infracţiuni de furt. Încercaţi să aplicaţi cele mai sus menţionate.
Material realizat de Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.