Angajaţii de la Oltchim cer demisia liderului sindical Mihai Diculoiu

0
78

Angajaţii de la Oltchim cer demisia liderului sindical Mihai Diculoiu

Peste 300 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, miercuri, din nou, în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, întrucât acesta nu le mai reprezintă interesele.

Oamenii au scandat „Jos Diculoiu”, „Demisia”, „Vrem să muncim”, „Unitate” şi cer ca liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, să vină în mijlocul lor.

Totodată, protestatarii cer Guvernului să asigure o privatizare transparentă, iar ei să îşi păstreze locurile de muncă.

„Este un protest care îl vizează pe acest lider de sindicat pe care nu-l mai vrem. Cerem, de asemenea, Guvernului să asigure o privatizare transparentă, iar noi să ne păstrăm locurile de muncă, iar pentru aceasta vom vorbi astăzi (n.r. – miercuri) cu noul manager Radu Olaru, interimar în locul domnului Constantin Roibu”, a declarat un protestatar.

La rândul său, Mihai Diculoiu spune că nu va demisiona sub presiunea „unui grup minoritar de salariaţi”.

„Nu pot accepta o demisie sub presiune de la un grup minoritar de salariaţi. Am mai spus-o, o spun din nou, nu demisionez”, a declarat preşedintele Sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

Luni, peste 300 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, după ce, săptămâna trecută, timp de două zile, în 5 şi 6 septembrie, au avut loc proteste similare, salariaţii fiind nemulţumiţi că se întârzie luarea unei decizii în privinţa situaţiei unităţii, dar şi pentru că nu şi-au primit salariile de două luni, ei solicitând vizita premierului Victor Ponta.

În 5 septembrie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Oltchim, unde a avut discuţii cu conducerea societăţii şi cu cea a liderilor de sindicate. Liviu Pop le-a spus salariaţilor care protestau în curtea combinatului că unitatea „nu se va lichida, ci se va privatiza”. Salariaţii de la Oltchim i-au cerut ministrului ca reprezentanţi ai angajaţilor să participe la auditul care va fi făcut la combinat, solicitând „transparenţă” şi l-au acuzat pe liderul sindical Mihai Diculoiu că „a participat la prăbuşirea Oltchim”, cerând demisia acestuia.

Tot în 5 septembrie, Constantin Roibu a demisionat din funcţiile de director general al Oltchim, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi de membru al Consiliului de Administraţie al combinatului, ca urmare a propunerii şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului de la Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor curente către salariaţii societăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.