A fost semnat Contractul de Lucrări “Modernizarea Statiei de Epurare Râmnicu Vâlcea şi Staţie de Epurare Nouă în Băbeni – CL 2 – Lot 1 si Lot 2″
Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, sprijină proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”, realizat în cadrul Contractului de Finanţare nr.: 122765/24.10.2011. Bugetul alocat acestui proiect este de 416.884.592 lei fără TVA, din care 77,81% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă Uniunea Europeană, 11,90% reprezintă contribuţie nerambursabila Buget de Stat, 1,83% reprezintă contribuţie Buget Local şi 8,46% reprezintă contribuţie Operator Regional (S.C. APAVIL S.A. Vâlcea).
In cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vâlcea”, a fost semnat al doilea contract de lucrări, respectiv “Modernizarea Statiei de Epurare Ramnicu Valcea si Statie de Epurare Noua in Babeni ÔÇö CL 2 ÔÇö Lot 1 si Lot 2″ în data de 08.08.2012.
Contractul a fost atribuit în urma unei licitaţii deschise, cu respectarea prevederilor
legislaţiei române în domeniu, astfel:
Modernizarea Statiei de Epurare Ramnicu Valcea – CL 2 ÔÇö Lot 1, asocierii
constituite din S.C. DELTA ACM 93 SRL –
STULZ-PLANAQUA GmbH – SC HYDRO-CARPATI SRL , în timp ce S.C. APA VIL SA. Vâlcea are calitatea de Autoritate Contractantă/Beneficiar. Valoarea contractului este de 20.864.497,22 lei fără T.V.A., schema de finanţare fiind cea menţionată mai sus.
Statie de Epurare Noua in Babeni – CL 2 – Lot 2, asocierii constituite din SC CONEXVIL SA – EFACEC ENGENHARIA E SISTEMAS SA – EFACEC CENTRAL EUROPE, în timp ce S.C. AP A VIL SA. Vâlcea are calitatea de Autoritate Contractantă/Beneficiar. Valoarea contractului este de 11.080.516,75 lei fără T.V.A., schema de finanţare fiind cea menţionată mai sus.
In cadrul contractului se vor realiza următoarele activităţi:
- • proiectarea, obţinerea acordurilor, avizelor si autorizaţiilor, construirea, testarea, aducerea la parametri contractuali şi remedierea defectelor la toate facilităţile incluse in proiectul de modernizare al Staţiei de epurare Râmnicu Vâlcea necesar pentru tratarea apelor uzate şi nămolului astfel încât acestea să corespundă cerinţelor privind efluentul şi nămolul.
- • realizarea unei trepte terţiare de tratare a apelor uzate in vederea încadrării in cerinţele unui emisar senzitiv, conform cerinţelor UE privind apele de suprafaţa senzitive si reabilitarea in vederea reducerii substanţelor organice biodegradabile periculoase concomitent cu producerea si utilizarea biogazului pentru producerea de curent electric.
- • proiectarea, obţinerea avizelor si autorizaţiilor permiselor, construirea, şi testarea tuturor facilităţilor din cadrul staţiei de epurare pentru a permite tratarea apelor uzate şi nămolului la un nivel care să corespundă cerinţelor privind efluentul şi nămolul. Aceste lucrări includ asigurarea alimentării cu energie electrică şi a unui sistem de automatizare & SCADA şi susţinerea operării în perioada de punere în funcţiune şi Perioada de Notificare a Defectelor. In plus, asigurarea unei conducte de descărcare pentru efluent şi respectiv a unei structuri de evacuare a efluentului în Râul Olt este inclusă în obiectul acestui Contract.
Acest contract se va desfăşura conform „Condiţii de Contract pentru construcţii, FIDIC
cartea Galbena”
Scopul proiectului constă în reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi tratare şi a sistemelor de colectare şi tratare a apelor uzate în scopul de a îndeplini obligaţiile de conformitate din Tratatul de Aderare şi obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu.