Săptămâna mobilităţii europene

0
74

„Săptămâna mobilităţii europene” sau „Bucuria mişcării”

În perioada 16 – 22 septembrie 2011, se desfăşoară a X-a ediţie a „Săptămânii Mobilităţii Europene”. În această săptămână, cetăţenii  întregului continent au fost invitaţi să participe la manifestări care să promoveze modalităţile de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conştientizării populaţiei asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane. Activităţile desfăşurate în întreaga Europă sunt organizate de autorităţile locale în parteneriat cu instituţiile de învăţământ şi nu numai. 

Tema din acest an – mobilitatea alternativă – vizează promovarea unor mijloace de transport eficiente din punctul de vedere al resurselor ca alternativă la autoturismele personale, care continuă să domine transportul urban . Sunt promovate în special mersul pe jos şi cu bicicleta, dar şi folosirea mijoacelor de transport în comun.

Acţiunea desfăşurată duminică 18 .09.2011 pe bulevardul Dem Rădulescu din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost un îndemn adresat copiilor şi adulţilor în egală măsură să participe la diferite activităţi care să promoveze modalităţile de transport nepoluante, mijloacele de transport în comun sau alte mijloace de transport alternative. Traficul auto pe bulevardul Dem Radulescu a fost închis între orele 10.00 – 12.00, iar pe stradă au avut loc concursuri de biciclete şi role pentru preşcolari şi elevi, desene pe asfalt. De asemenea, s-au distribuit pliante şi alte materiale informative.

Au primit diplome şi dulciuri peste 200 de copii participanţi la activităţile sportive sau desene pe asfalt. S-a remarcat participarea copiilor de la C.N.”Mircea cel Bătrân”, Şcoala cu clasele I – VIII Goranu, Şcoala cu clasele I – VIII Anton Pann şi Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 10 din Rm. Vâlcea. Copiii s-au întrecut în frumuseţea desenelor şi a mersului pe bicicletă sau cu rolele .Cu toţii au ajuns la concluzia: „nu concursul contează , ci bucuria mişcării”.

Maria Ohîi, cons. Educativ Şcoala Goranu – Rm. Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.