O elevă din Vâlcea a obţinut de la Ministerul Educaţiei a treia zi de Paşte liberă în toate şcolile
Consiliul Național al Elevilor din România – CNE a reușit printr-o cerere adresată Ministrului Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului să obțină acordul ca ziua de 26 aprilie, a treia zi de Paști, să fie zi liberă. Consiliul Național al Elevilor din România – CNE a reușit printr-o cerere adresată Ministrului Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului să obțină acordul ca ziua de 26 aprilie, a treia zi de Paști, să fie zi liberă. „Principalele motive invocate au fost Olimpiadele Naționale desfășurate în această săptămână de vacanță, la care foarte mulți elevi participă și faptul că timpul liber de care aceștia au parte este limitat.
De asemenea, au fost menționate și dificultățile întâmpinate de cei din mediul rural, deplasarea lor din localitățile de domiciliu fiind deficitară în cazul în care cursurile ar fi fost reluate marți, întrucât ziua de luni, 25 aprilie, este zi liberă”, ne explică Ioana Evelina Miu, secretar general relaţii externe al Consililui Naţional al Elevilor, ea la rându-I elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari. Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Evelina Miu este elevă în clasa a XI-a la CN Alexandru Lahovari
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și incurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
(www.adevarul.ro)