Uzinele Sodice Govora şi-au oprit azi noapte instalaţiile, iar cei 637 de salaraţii nu ştiu care le va fi soarta.
Polonezii baga armamentul greu la inaintare: in aceasta saptamana va avea loc o intalnire intre premierul roman si cel polonez, in cadrul careia va fi abordata si criza de pe Platforma Chimica Ramnicu Valcea!
Surse de pe Platforma Chimica sustin ca CIECH Soda Ramnicu Valcea ar fi inchis oricum fabrica, avand in vedere ca exista unele probleme in ceea ce priveste conformarea la cerintele de mediu, iar uzina trebuie sa intre intr-un proces de mentenanta de cel putin doua saptamani. Polonezii profita acum si incearca sa forteze mana CET Govora pentru a obtine un pret mai bun la aburul industrial.
Jos palaria pentru Stefan Vuza, directorul general de la Chimcomplex SA
Stefan Vuza, directorul general de la Chimcomplex SA, a inteles situatia de criza prin care trece CET Govora si a acceptat pentru o perioada limitata cresterea la pretul aburului industrial. Vuza a avansat si ideea realizarii unei centrale pe gaz, care sa inlocuiasca cazanele vechi ale CET-ului, fiind dispus sa intre actionar la aceasta noua unitate economica!
Care ar putea fi salvarea
El a precizat că nu se pune problema închiderii fabricii, ci, dacă va fi cazul, se va opri temporar activitatea.
„Nu folosim cuvântul se închide. Dacă se întâmplă o să fie stop temporar, mentenanţă prelungită. CIEH este hotărâtă să stea în România. Vede perspective”, a spus oficialul CIEH Soda.
Conducerea companiei CIEH Soda România, deţinătoarea singurei uzine de sodă din ţară, a anunţat în urmă cu o lună că, începând din septembrie, va opri producţia în unitatea din Vâlcea, sute de angajaţi fiind în pericol să fie disponibilizaţi.
Reprezentanţii societăţii cu capital polonez au informat că principalul motiv pentru care sunt nevoiţi să ia o astfel de măsură este majorarea preţului la aburul industrial de către furnizorul CET Govora, societate aflată în insolvenţă.
CET Govora (care este în insolvență) a justificat această creștere a prețurilor prin faptul că, printre altele, și ea are costuri mult mai mari din cauza creșterii costurilor cu certificatele de emisii și a faptului că a fost obligată să cumpere cărbune de la CE Oltenia ca urmare a unui accident în care un excavator imenes s-a prăbușit în propria sa carieră de lignit. În plus, CET Govora a susținut că a livrat mai mulți ani energie termică către Ciech sub costul de producție.
Ce se intimpla astazi cu aceasta societate poloneza se datoreaza managementului defectuos practicat de toti betivii trimisi de polonezi sa jecmaneasca societatea etalon din judetul Valcea. Vaicarelile nu-si au rostul , asa ca , daca vor sa continuie in Romania sa plateasca pretul corect asa cum platesc si romanii care deezvolta afaceri in Polonia. Practica Polonia preturi preferential pentru afacerile romanilor de pe teritoriul acestei tari? Daca da , sa stim si noi iar daca nu , ciocul mic pentru ca au furat destul.
Chimcomplex SA de ce plateste pretul actual al aburului? Sa nu spuneti ca sint prosti. Au inteles ca acestea sint conditiile actuale pentru continuarea afacerii. Cui nu-I convine , adio si n-am cuvinte.
Sa aduca inapoi tot ce au furat acesti smecheri polonezi si loazele romane si atunci se vor gasi resurse pentru plata pretului la abur.
Corect? Doresc sa fiu contrazis. De unde si-au facut imperii strungarii , analfabetii , fetele darnice si toate loazele si slugile mindre care au pupat dosurile jegurilor poloneze?
Din banii furati de la csr sau cum so mai numi acum. Asa ca , faceti circuitul retur al banilor furati. Daca nu sint bani de ce platesc scursurile jigodoase direct din Polonia?