Secretele pe care hoții NU doresc să le știi: cum să gândești ca un infractor pentru a te apăra de el?

0
126

 

Din păcate, majoritatea oamenilor au fost cel puțin o dată furați într-o formă sau alta. Suntem de acord însă, că spargerea unei locuințe pare a fi una dintre cele mai grave forme de furt. Îți este greu să îți imaginezi că cineva ar putea să îți fure ceva din casă, dar este foarte posibil. În plus, împreună cu bani, bijuterii, și aparatură scumpă, aceștia pot avea acces la informații valoroase, intime, a căror pierdere îți poate afecta nu doar averea, ci și reputația. Cea mai bună metodă de a te proteja de hoți este să știi cum gândesc. Află din acest articol care sunt secretele lor, și ține-i departe de casa ta. 

Hoții știu dacă ești acasă

Crezi sau nu, hoților le este foarte ușor să afle dacă ești sau nu acasă. În plus, aceștia se folosesc de mijloace pe care nici măcar nu le bănuiești pentru a determina dacă locuința este sau nu goală. În primul rând, ei pot lua informația de pe rețelele de socializare. Ești plecat în vacanță? Nu posta poze din vacanță și nu distribui locația pe rețelele de socializare. Hoții vânează mereu informații de genul. Uite și alte lucruri pe care să nu le postezi în social media. 

Dacă ești plecat nu lăsa semne că nu ești acasă. Lasă o pereche de pantofi afară, eventual pusă mai dezordonat, astfel hoții vor crede că tocmai ai intrat în casă. Nu trage perdelele de tot. Hoții se prind rapid că nu e nimeni acasă acolo unde toate ferestrele sunt baricadate cu draperii sau jaluzele. Vorbește la poștă și roagă-i să nu îți livreze coletele în perioada în care ești plecat. Dacă plicuri și ziare se adună la poartă, este clar că nu ești acasă. 

Fă-le treaba mai grea

Hoții țintesc casele care sunt o pradă ușoară. De regulă, în acestea se poate intra foarte ușor. Fă în așa fel încât curtea ta să facă accesul la casă mai greu. Instalează un gard înalt, eventual cu țepi în partea de sus, pentru a-i descuraja pe hoți. Plantează tufișuri, eventual cu spini, chiar lângă gard, sau de o parte și de alta a porților. 

Apoi, atunci când ajung la casă, aceștia vor încerca absolut orice metodă de intrare. Nimic nu ar trebui să fie descuiat, nici ușa din spate, nici fereastra, nici ușa de la garaj. Dacă reușesc totuși să intre în casă, asigură-te că ai ascuns bine lucrurile de valoare și banii. Seiful nu este un loc bun. Dacă nu au timp să îl deschidă, aceștia îl vor lua cu totul. Așa că asigură-te că este bine fixat. De asemenea, sertarul cu lenjerie nu este un loc bun de ascunzătoare. Majoritatea hoților caută exact acolo, dar nu vor căuta aproape niciodată în camera copiilor. 

Uneori, nu le este frică de sistemele de securitate

pexels-photo-207574

Hoții cu experiență depistează foarte repede slăbiciunile sistemelor de securitate. Indiferent că este vorba de camere de supraveghere sau alarme wireless, aceștia le pot ocoli de multe ori cu ușurință. În primul rând, nu pune panoul alarmei în așa fel încât să fie vizibil de la fereastră sau să se reflecte în oglinda de pe hol. Hoții pot vedea dacă l-ai setat sau nu. De asemenea, majoritatea intră pe geamul din baie, dacă e suficient de mare, deoarece acolo găsesc cel mai adesea bijuterii. Este o idee bună să montezi un sistem de alarmă cu senzor de mișcare și la ferestrele care fac legătura în camere în care ai obiecte de valoare sau bani. 

Intră în mintea infractorului și fii cu un pas în fața lui. Doar așa vei reuși să îți protejezi casa de o eventuală spargere și de pierderi însemnate. 

sursa foto:shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.