În cadrul ședinței Consiliului Județean Vâlcea, desfășurată vineri, 21 iunie 2019, mai mulți consilieri au ridicat problema seriozității firmei SC IODIMED SRL, care s-a angajat că va construi un centru de radiodiagnostic şi radioterapie de 8 milioane de euro lângă Maternitatea Vâlcea. Chiar dacă nu s-a intrat în detalii asupra subiectului, președintele Constantin Rădulescu a dat asigurări că va analiza în detaliu firma SC IODIMED SRL și dacă aceasta este capabilă să realizeze investiția, conform contractului încheiat cu Consiliul Județean în urmă cu câteva zile.
Dar transmitem noi deja CJ Vâlcea că va avea o mare surpriză dacă se uită pe situațiile financiare comunicate de Ministerul Finanțelor pe anul trecut: venituri… de 42.017 lei, pierderi de peste 111.000 lei, datorii de 275.000 lei, capitaluri negative de 103.000 lei, ZERO salariați, tipul de activitate, conform clasificării CAEN, „Alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a”, atenție la o firmă care s-a angajat că va realiza o investiție în Râmnicu Vâlcea… de 8 milioane de euro. La asemenea situații financiare, nici o bancă din lume nu va acorda un credit de nici măcar un euro, darămite un împrumut de 8 milioane de euro.
Și în județul Vrancea, SC IODIMED SRL se chinuie aproape de un an să înceapă construcția unui centru de radiodiagnostic şi radioterapie tot de 8 milioane de euro, după ce CJ Vrancea a aprobat acest lucru. Potrivit presei locale din Vrancea, firma Iodimed SRL București are ca administratori două persoane din Neamț, Elena Dinuța Misăilă și Elena Mălina Misăilă. La capitolul asociați, nu insistăm asupra a două doamne care participă în calitate de persoane private (Maria Cristiana Pană și Vasimira Alexandra Andreea Marin) și ne oprim la Green Top SRL Piatra Neamț, în care asociații sunt nume cunoscute din Neamț, aceeași Elena Dinuța Misăilă și dr. Carmen Mihaela Covrig.
Dacă la Râmnicu Vâlcea s-a semnat un contract, iar la Focșani a făcut demersuri la nivel de județ, Iodimed a încercat și în Neamț să ofere servicii medicale. În 2014, la șase zile după decesul lui Culiță Tărâță, era emis un ordin, 190/28 noiembrie, prin care era dat „acordul solicitat de către SC IODIMED SRL, în vederea elaborării documentaţiei de urbanism PUZ şi întocmirii documentaţiei tehnice pentru emiterea autorizaţiei de construire pentru „Construire sediu birouri, spaţii comerciale, farmacie, cabinete medicale, laboratoare analize medicale, pe terenul adiacent proprietăţii publice a Judeţului Neamţ, situat în municipiul Piatra Neamţ, strada Orhei, F.N., judeţul Neamţ, identificat conform planului de situaţie prevăzut în anexa ce face parte integrantă din prezenta hotărâre”. Este vorba de zona scărilor de la Spitalul Județean, unde există deja un centru medical și un fel de fostă benzinărie.
Mai spunem că CJ Vâlcea a aprobat, în sedinţa din 28 februarie 2019, concesionarea, prin licitaţie publică, a unui teren viran din curtea Maternităţii, neutilizat în prezent, în suprafaţă de 1472 mp, în scopul construirii unui centru de radiodiagnostic şi radioterapie. Licitaţia, care s-a desfăşurat, după parcurgerea procedurilor legale, în data de 23 mai 2019, a avut trei ofertanţi şi a fost câştigată de SC Iodimed SRL.
(Petre Coman)