Parcul acvatic de la Călimăneşti, cunoscut şi ca ”Mirajul Oltului”, cea mai mare investiţie realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea în domeniul turismului în ultimii ani, a fost inaugurat joi, după şapte ani de la începerea lucrărilor.
Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, investiţia s-a ridicat la peste 24,2 milioane de lei, proiectul fiind finanţat în proporţie de 50% prin fonduri europene.
“Este o zi extrem de importantă pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea potenţialului turistic al acestei frumoase staţiuni, care este într-un fel vârf de lance al turismului balnear din judeţul nostru. La târgurile de turism la care am participat, am văzut că staţiunile balneare din Vâlcea sunt extrem de solicitate, cel puţin ca informaţie, dar şi vizitare. Mirajul Oltului a fost un proiect extrem de complicat, un proiect pe care, iată, împreună cu primarul Florinel Constantinescu, îl inaugurăm astăzi, pentru viitor, cu speranţa că această investiţie va reuşi să bucure minţi, trupuri, suflete şi să ofere dar de sănătate”, a declarat Rădulescu la deschiderea oficială a acestui parc.
Reprezentanţii administraţiei locale din staţiunea vâlceană de pe Valea Oltului, beneficiarul direct al acestei investiţii, au precizat că noul parc acvatic vine în completarea ofertei turistice din Călimăneşti şi că el va aduce un plus de valoare acesteia.
“Este o investiţie importantă, o investiţie care, iată, este realizată aici la Călimăneşti. Această investiţie a început în 2012, când staţiunea Călimăneşti avea un număr de 86.000 de turişti pe an, acum avem dublu – peste 160.000 de turişti pe an. Deci, o creştere importantă şi de aceea cred că proiectul este cu atât mai important pentru că vine în completarea ofertei turistice pe care judeţul Vâlcea şi oraşul Călimăneşti o oferă vâlcenilor şi turiştilor care ne vizitează judeţul şi localitatea”, a spus primarul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu.
Proiectul “Mirajul Oltului” are două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport, acesta din urmă fiind inaugurat în 2015. Parcul acvatic este dotat cu două piscine interioare, trei piscine exterioare, un ansamblu de tobogane cu o înălţime de 14 metri, saună, sală de fitness, zonă de cafenea, vestiare şi grupuri sanitare. Piscinele sunt cu apă termală.
Capacitatea maximă a Parcului Acvatic şi a Centrului de Relaxare Călimăneşti este de 300 de locuri, iar tarifele de intrare sunt de 30 de lei în cursul săptămânii şi 35 de lei în weekend. Copiii şi pensionarii plătesc 20 şi, respectiv, 25 de lei iar persoanele cu dizabilităţi şi copiii sub 14 ani au intrarea gratuită. AGERPRES