Așa cum este bine cunoscut județul Vâlcea ocupă un nedorit loc I la nivel național ,în cazul alunecărilor de teren.Din păcate nici acest început de an nu a făcut excepție de la ceea ce s-a petrecut în anii 2017 și 2018,iar recenta alunecare de teren de la Slătioara este elocventă.
Dat fiind faptul că au existat și inundații determinate de căderea de precipitații,topirea zăpezii ca și scurgeri de pe versanți,care au reactivat alunecări de teren,fiind produse pagube în 10 localități din județ
(Alunu,Călimănești,Dănicei,Mihăești,Milcoi,Muereasca,Pesceana,Racovița,Slătioara și Vaideeni) dar și pe patru drumuri județene (DJ 654-Băile Olănești-Mânăstirea Pahomnie,DJ 656-(Băile Olănești-Comanca),DJ 703-(com.Racovița),DJ 646C-(comuna Frâncești,sat Surupatele), am convocat astăzi ,începând cu orele 14.00, o ședințâ extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.
În cadrul acesteia au fost analizate situațiile de urgență produse în județul Vâlcea,în intervalul 01.01.2019-11.02.2019,inventariate la nivelul CJSU Vâlcea.
De asemenea au fost analizate măsurile dispuse pentru asigurarea tranzitării debitelor de viitură,pe râul BIstrița la confluența cu pârâul Stăncălau ,în orașul Băbeni.
Un alt punct s-a referit la prezentarea situației de urgență,determinată de căderea unor arbori,în zona izvoarelor de apă minerală nr.8-14 din orașul Băile Olănești.
Urmează ca ,după trimiterea documentației întocmite de de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din localitățile afectate,să fie întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern,semnat de către prefectul județului și președintele Consiliului Județean,pentru analizarea posibilității de atribuire a unor sume din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.
Florian Marin, prefectul judetului Valcea