Blue Bus Innovations a devenit prima companie din Marea Britanie care a operat microbuze compacte cu gaz natural (CNG) după ce a comandat trei autovehicule IVECO Daily Line Hi-Matic cu 16 locuri. Compania de la Luton afirmă că reducerea emisiilor a fost cheia deciziei lor.
Vehiculele cu gaz furnizează inovații Blue Bus cu performanțe comparabile cu cele ale motorinei. Cu toate acestea, directorul general Tazio Puri Negri a fost mai impresionat de acreditările sale ecologice – producând cu 12% mai puține emisii de NOx, cu 76% mai puține particule și cu până la 95% mai puține emisii de CO2 atunci când sunt alimentate cu bio-metan.
El spune: „Ne mândrim că suntem o afacere responsabilă. În timp ce ne străduim să oferim clienților noștri cele mai bune servicii, suntem, de asemenea, conștienți că trebuie să minimalizăm impactul asupra mediului. „Compania declară că va răspunde la reglementările din ce în ce mai stricte privind emisiile, cu comenzi pentru mai multe microbuze alimentate alternativ.
Blue Bus Innovations oferă locuri pe microbuzele sale de transfer de la puncte strategice de preluare din centrul Londrei până la și de la Aeroportul Luton între orele 07:00 și 23:00 zilnic.
Zilnic 50C14GA8
Vehiculele CNG (Daily 50C14GA8’s) sunt construite pe un amplasament de 4.100mm și sunt alimentate de motorul IVECO de 3.0 litri, de 140 CP. Atât pasagerii, cât și șoferul vor beneficia de avantajele unui motor mai silențios pe gaz – care este cu cel puțin 4dB mai mic decât echivalentul lui diesel, precum și de reducerea poluării sonore, ceea ce reprezintă un beneficiu major, în special pentru picăturile de noapte târzii.
Daily este echipat cu o transmisie automată Hi-Matic cu opt trepte, care garantează o performanță maximă, cu costuri de operare scăzute. Este mai rapid și mai precis decât o transmisie manuală tradițională, care oferă schimbări de viteză fără întreruperea cuplului și în mai puțin de 200 de milisecunde pentru performanțe de înaltă performanță. De asemenea, Hi-Matic returnează o economie suplimentară de 2,5% față de același vehicul cu o transmisie manuală.
În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.
Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.