In data de 09.05.2018, acest ipochimen a fost înlocuit de la conducerea Directiei Miniere Berbeşti (probabil şi în urma multor semnale trase si de ziarul nostru in legatura cu neregulile din zona). La ora actuală, el este simplu inginer în cadrul biroului producţie de la Berbeşti. La conducerea Minierei Berbeşti a fost numit interimar inginerul Petruşi Roşianu Ion.
Milorad Cumpănăşoiu, BARONUL care conduce orașul Berbești!
Poate puţini vâlceni au auzit de numele lui Milorad Cumpănăşoiu, însă în zona Berbeşti-Alunu este pe buzele tuturor omenilor, ca un fel de „capo di tutti capi” al afacerilor care se învârt în jurul exploatărilor de cărbune. Individul de Cumpănăşoiu a fost preşedinte al PDL Berbeşti, iar după unificarea cu PNL, a devenit amic politic cu actualul primar Vintilă Chelcea. Lui Milorad Cumpănăşoiu nu i-a ajuns zona Berbeşti şi a ajuns să intre la Râmnicu Vâlcea în graţiile deputatului Cristian Buican, astfel că acesta din urmă a dat ordin anul trecut preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Păsat, să-l numească în funcţia de director al Direcţiei Minerit a CET Govora, o societate deţinută integral de CJ Vâlcea. Însă, cel mai mare câştig pentru deputatul Buican a fost implicarea totală şi abuzivă a lui Milorad Cumpănăşoiu în campania electorală şi la alegerile pentru Primăria Berbeşti. De fapt, alegerile nu au fost câştigate în 5 iunie de Vintilă Chelcea, ci chiar de eternul Milorad Cumpănăşoiu. Concret, cu câteva zile înainte de alegeri, Milorad Cumpănăşoiu a obligat minerii cum şi cu cine să voteze şi chiar a supravegheat îndeaproape în secţiile de votare ca să nu existe „abateri” din partea ortacilor. Ulterior, la numărarea voturilor, oamenii din secţiile de votare ai deputatului Buican şi ai lui Milorad Cumpănăşoiu au verificat dacă ştampila de vot era pusă corect pe colţul chenarului unde era trecut numele lui Vintilă Chelcea. Aşa a obţinut ipochimenul de Chelcea un scor bun la alegerile locale şi aşa a ajuns Milorad Cumpănăşoiu consilier local PNL şi viitor candidat liberal la Primăria Berbeşti în anul 2020….
Potrivit declaraţiei de avere, Milorad Cumpănăşoiu are trei terenuri în Berbeşti, în suprafaţă totală de circa 6 hectare pe care spune că le-a primit „moştenire”. Tot Cumpănăşoiu mai are în proprietate o vilă de lux şi un apartament în Berbeşti, un apartament în Bucureşti, o maşină Volskwagen, bani în conturi bancare în sumă de 1,5 miliarde lei vechi, iar anul trecut a încasat peste 1 miliard de lei vechi de la CET Govora şi de la USH (formator). De altfel, Milorad Cumpănăşoiu a reuşit că „recalifice” sute de mineri de la Berbeşti-Alunu pe diverse proiecte europene şi a ajuns astfel mult mai uşor să manipuleze ortacii din zonă la alegerile locale din 5 iunie 2016.
Însă, nu aceasta ar fi marea problemă de la Berbeşti, ci faptul că în curând circa 450 de mineri de la CET Govora vor fi concediaţi, din cauza incompetenţei lui Milorad Cumpănăşoiu. Acesta se face vinovat de faptul că a produs pagube CET Govora de 4 miliarde lei vechi pe zi timp de două săptămâni cu alunecările de teren din zona exploatărilor de cărbune din Berbeşti-Alunu. În 2012, ziarul nostru a scris despre cele câteva mii de camioane cu cărbune, care ar fi ieşit (neînregistrate în contabilitatea exploatării miniere) pe poarta Exploatării Miniere Berbeşti. În schemă este implicată şi o anumită firmă de protecţie şi pază, SC Stil Guard SRL. Numele lui Cumpănăşoiu se află în mai multe documente DNA ce privesc şi alte licitaţii. La SNLO Târgu Jiu s-au desfăşurat licitaţii dubioase (cu privire la alunecările de teren din 1 iunie 2012 şi 5 iunie 2012 de la Berbeşti), iar în comisia de licitaţie a fost nominalizat un singur membru al EMC Berbeşti: Milorad Cumpănăşoiu.
(Nicu Trandafir)