Elevii vâlceni s-au întors victorioși de la Satu Mare de la cea de-a 69 editie a Olimpiadei Naționale de Matematică obtinand două medalii de aur și mențiuni MEN la clasa a VI-a prin elevii Bulubașa Petre Luca de la Școala Gimnazială Nr. 4 pregatit de dl. prof. Ivancu Mihail și David Silviu Ionuț de la Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” Rm. Vâlcea, pregatit de dl. prof. Badea Cătălin, o medalie de argint, Dorobanțu Fanurie, cls. a V-a, de la Școala Gimnazială ”Take Ionescu”,pregatit de dl. prof. Smărăndoiu Ștefan și trei medalii de bronz, Rădulescu Alexandra, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Take Ionescu”, prof. Smărăndoiu Ștefan,Oprea Mihai – clasa a IX-a și Barbu Mihai – clasa a XI de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, elevi ai domnilor profesori Pană Cătălin si Pozinărea Simona.
Elevii vâlceni s-au întors victorioși de la Olimpiada Națională de Matematică
Anul acesta, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, România va fi gazdă pentru a patra oară a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Concursul se va desfășura în perioada 3-14 iulie 2018 la Cluj Napoca, demers inițiat de către Societatea de Științe Matematice din România împreună cu Ministerul Educației Naționale si în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Județean Cluj.
Olimpiada Internațională de Matematică a fost lansată de România în 1959, la inițiativa profesorului Tiberiu Roman, secretar general al Societății de Științe Matematice. Primele două ediții s-au desfășurat la Brașov și Sinaia, reunind exclusiv țări din fostul bloc comunist. În 1969 a participat și prima țară occidentală, iar după 1970 mai multe state vestice au participat la Olimpiada Internațională de Matematică. România deține recordul de organizări: în 1969, 1979 și 1999 și o prezență neîntreruptă în toată această periodă.