Joi, Frans Timmermans s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, precum şi cu premierul Viorica Dăncilă. Ulterior, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia oficialul european a spus că instituţia pe care o reprezintă este foarte bine informată, iar scuza că nu ar exista o bună informare nu va mai exista pe viitor, deoarece va fi un contact direct. De asemenea, a îndemnat România să continue să alerge, „dar nu în direcţia greşită.
Frans Timmermans vine să ne tragă de urechi.
Timmermans a semnalat in raportul sau din 2014 o serie de nereguli în țări precum Germania sau Franța. Intr-un alt interviu la DCNews am și citit câteva paragrafe din acel raport. Cu privire la Germania, „Comisia Europeană subliniează că ar trebui să aibă de câștigat de pe urma introducerii unor pedepse severe pentru corupție în cazul oficialilor aleși. Atenție, foarte clar: 9 la sută dintre germani spun că știu personal pe cineva care a luat mită. Mai departe, în raport, cu privire la Franța, se specifică că rămâne riscul de corupție în sectorul achiziților publice. Pentru 68 la sută dintre francezi, corupția este larg răspândită în țara lor.
Să nu se mai tot ia de noi cu statul de drept
Are dreptate ministrului Justiției, Tudorel Toader, în sensul că fiecare cancelar, ambasador sau oficial al unui stat se exprimă cum și cât îi permitem noi. Haideți să nu le mai permitem! Suntem o națiune suverană, avem aceleași drepturi, precum și aceleași obligații în cadrul UE. Să nu se mai tot ia de noi cu statul de drept. România este un stat de drept funcțional, toate instituțiile își fac datoria, justiția este independentă. N-a încercat nimeni să o politizeze, n-a încercat nimeni să o subordoneze, prin acest demers de modificare al unor legi date înainte de integrarea în UE din 2007. Ele sunt din 2004. Nu putem avea pretenția ca legislația legată de magistrați să o ținem bătută în cuie 100 de ani. E absurd! (dcnews.ro)
Interviul integral poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos: