Edilul Gabriela Firea anunta ca Primaria Bucurestiului va cumpara 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC)

0
90

12.000 de pagini cu înscisuri şi informaţii. Atât se spune în comunicatul Primăriei Generale a Capitalei că ar fi fost studiate în amănunt, pe parcursul a 61 de zile, de către experţi şi evaluatori ai ofertelor, înainte ca licitaţia de achiziţie pentru Bucureşti a celor 400 de autobuze Euro 6 să fie câştigată de turcii de la Otokar Europe SAS și Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi. Convingerea tuturor, inclusiv a edilului şef Gabriela Firea este aceea că noile vehiculele de transport în comun vor ajuta simţitor la decongestionarea traficului în Capitală

Studiile, de trafic arată că, pentru a avea un transport public performant, Bucureştiul are nevoie de un număr de aproximativ 1.500 de autobuze”, afirma la începutul săptămânii Gabriela Firea făcând referire la faptul că va exista o nouă licitaţie pentru achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6.

Edilul aflat la cârma Primărie Generale a dezvăluit că următorul pas, pentru fluidizarea traficului în Capitală, va fi făcut în direcţia cumpărării a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice și 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC) – scrie evz.ro

In sfarsit, incepem sa ne apropiem si noi de modelul nenumaratelor orase vest-europene care folosesc de zeci de ani aceasta solutie prietenoasa cu mediul – GNC – si mai ales cu aerul pe care il respira citadinii. Ca sa nu mai vorbim ca este la un cost mult inferior autobuzelor electrice si foloseste o resursa naturala locala. Deci succes Bucuresti! Si sa nu uitam totusi ca primul oras care a incercat si utilizeaza in prezent aceasta solutie este Ramnicu Valcea. 3 autobuze micute, dar premiera lor ramane un fapt. – a scris intr-o postare pe facebook Catalin Valutanu – Business Development Director la  Antares natural gas.

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.