Legea privind promovarea transportului ecologic, adoptată de Parlament

0
79

Camera Deputaţilor a adoptat in luna decembrie proiectul de lege care obligă autorităţilor locale, dar şi firmele de taxi, să achiziţioneze mijloace de transport în comun cu motoare electrice în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare.

„Autorităţile publice locale, regiile autonome şi societăţile aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale vor achiziţiona mijloace de transport de călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi, motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, gaz natural lichefiat şi motoare cu propulsie pe biogaz în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziţionate într-un an”, potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul vizează şi societăţile cu capital privat, inclusiv societăţile de taxi. Acestea vor fi obligate să achiziţioneze, începând cu anul 2020, mijloace de transport călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică în proporţie de 30% din achiziţiile viitoare.

„Achiziţiile anuale de autovehicule făcute de autorităţile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie să conţină în proporţie de cel puţin 20% autoturisme acţionate prin tehnologii verzi”, potrivit sursei citate.

Legea se aplică începând cu anul următor celui de intrare în vigoare a proiectului de lege.

Legea privind promovarea transportului ecologic a fost adoptata cu 217 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 45 de abţineri.

Camera Deputaţilor este for decizional.

SursaL cotidianul.ro

În România Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizeaza implementarea a 9 statii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat ( CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este  derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele ( INEA ) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.