- Lăudabilă iniţiativa prefectului Radu Renga de a invita în birou foştii prefecţi din Vâlcea la un eveniment care a marcat Unirea Principatelor Române, pentru că, astfel, se află mai uşor din experienţa conducerii Instituţiei Prefecturii de după anul 1990. Din păcate, la masă lipseau câte nume de foşti prefecţi, care au absentat probabil din motive obiective: Octavian Fieroiu (în prezent, avocat), Nicolae Curcăneanu (pensionar), Mircea Perpelea (ambasador în Albania), Remus Grigorescu (directorul Bibliotecii Judeţene) şi Dumitru Cornoiu (pensionar). Nu l-am pus la socoteală pe Aurel Vlădoiu, fost prefect în perioada 2002-2004, care a decedat în anul 2015.
- Agenţia Naţională de Integritate ar trebui să verifice urgent cum deputatul Cristian Buican a dat diverse „împrumuturi şi donaţii” către PNL în sumă totală de circa 700 milioane de lei vechi în condiţiile în care de la Parlament a avut un salariu de 100 milioane lei vechi pe lună şi venituri din produse agricole infime, aşa cum reiese din ultima declaraţie de avere!!! Chiar dacă parlamentarul liberal spune că împrumuturile către PNL Vâlcea au respectat prevederile Legii nr. 334/2006, există numeroase semne de întrebare în privinţa provenienţei banilor şi a utilizării corecte în campania electorală pentru alegerile generale din 11 decembrie 2016???
- Patronul milionar în euro al restaurantelor OK din Râmnicu Vâlcea, Doru Paraschiv, s-a învârtit în lumea bună a afacerilor şi a reuşit să-i convingă pe patronii fabricii Faurecia din comuna Budeşti. Pentru că a fost „băiat cuminte”, Paraschiv a primit un contract gras cu multe zerouri de la francezii de la Faurecia pentru livrare de produse alimentare şi alte preparate de bucătărie de tip catering.
- Judeţul Vâlcea este menţionat negativ în raportul MCV pe justiţie dat publicităţii miercuri, 25 ianuarie, de Comisia Europeană. În raportul în limba engleză se aduce în discuţie cazul Spitalului municipal din Drăgăşani – Secţia Psihiatrie, care este menţionat astfel: „Alte cazuri implicate în spitale fictive de nașteri în psihiatrie sunt la Drăgăşani, pentru ca pacienții să obțină medicamente gratuite și decizii de pensionare anticipată și studii clinice falsificate, ultima parte a unui caz transfrontalier cu impact asupra mai multe state membre”. În 2014 şi 2015, doctoriţa şpăgară din Drăgăşani, Cristina Orădan, avea o relaţie specială cu morţii. Psihiatrul a prescris medicamente unor persoane care au decedat sau care nu aveau dreptul la o a doua reţetă compensată în aceeaşi lună, valoarea prejudiciului depăşind 60.000 de lei. Doctoriţa din Drăgăşani a prescris reţete compensate pe programul naţional de sănătate pentru psihiatrie unor bolnavi internaţi în spital care se aflau deja sub tratament, dar şi unor persoane cărora li se mai eliberase o reţetă pentru aceeaşi boală, în aceeaşi lună, de către un alt medic.