Statul ar trebui să nu mai desemneze directori pe bază de carnet politic în societățile pe care le administrează, a declarat miercuri, la Râmnicu Vâlcea, Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al CET Govora, Euro Insol, subliniind că, în maximum trei ani, „va da înapoi proprietarului” o societate profitabilă, ca și în cazul Hidroelectrica.
„Statul va trebui să înțeleagă că numirea unor directori pe bază de carnet politic nu va duce la perfomanțe în societățile pe care le administrează. În aceste societăți, conducerea trebuie să fie una pe bază de profesioniști, de oameni integri, morali, care să facă perfomanță. În România, mai sunt sub 1000 de firme unde statul mai este acționar majoritar, dacă va respecta aceste criterii, aceste societăți vor merge bine și vor face perfomanțe”, a precizat Borza.
Acesta spune că, în 2-3 ani, va da înapoi proprietarului, Consiliul Județean Vâlcea, un CET Govora profitabil.
„Ne vom ocupa de efectul căpușării, vom vedea ce a dus la insolvență, poate management defectuos, licitații mai puțin transparente. Vom face restructurări de personal, vom vedea unde sunt pierderile. Vom asigura o transparență totală și o disponibilitate de dialog. Nu avem pe nimeni de menajat. Ca și în cazul Hidroelectrica, societate care azi este una din cele mai profitabile de pe piață, deși în 2012 avea grave probleme”, a mai spus administratorul judiciar al CET Govora.
CET Govora a intrat la începutul acestei săptămâni în procedură de insolvență, în urma datoriilor acumulate și ale pierderilor înregistrate în ultimii ani. Administrator judiciar a fost desemnată firma Euro Insol, condusă de Remus Borza.
În Râmnicu Vâlcea, CET Govora este al doilea mare agent economic care a intrat în insolvență după Oltchim, care se află în această procedură din ianuarie 2013.
AGERPRES/