Deşi ideea a fost discutată în anii 2010, la Prefectura Vâlcea, autorităţile locale din comuna Budeşti au reluat discuţia în contextul afluxului de investiţii care au început deja de mai bine de un an să vină spre localitate.
Potrivit estimărilor din acest an şi a prognozelor economice până în anul 2020, numărul de salariaţi care vor lucra la Budeşti se va ridica la nivelul de 15-20.000, din care jumătate în multinaţionale sau în investiţii cu capital privat străin – scrie ramnicuvalceaweek.ro
Astfel, la Barza, singurul loc care se pretează pentru un un mic aeroport în apropierea Râmnicului, se pregătesc studiile premergătoare cu privire la cât anume se poate investi într-o pistă şi un terminal. Acest miniaeroport pentru început va deveni extrem de util în următorii 5 ani, odată cu accelerarea vieţii economice în judeţ.
Să nu uităm în acest sens nici bătrâna platformă industrială Râureni, care, odată curăţată de cangrenele socialiste şi adaptată spre economia de piaţă, face un triunghi economic cu Budeştiul şi Râmnicul, triunghi care va depinde de acest aeroport.
Vâlcea se află în ipostaza, deci, de a emite pretenţii în această direcţie, iar cei din Budeşti vor trebui sprijiniţi în acest sens de Consiliul Judeţean Vâlcea, dar şi de Bucureşti, în a pregăti una din cele mai importante investiţii în infrastructura de transport din Vâlcea.
Nu se poate vorbi de o utopie, în anii ’80, regimul comunist a fost primul care a vorbit despre zona Barza cu un mic aerodrom utilitar. Lucrurile stau cu totul altfel acum şi trebuie să îndrăznim să gândim altfel lucrurile.
Primăria Budeşti lucrează şi la documentaţia privind trei noi puncte de acces rutier cu Râmnicu Vâlcea, pentru a facilita sistemul de trafic dintre cele două unităţi administrative.