Domnule primar al comunei Milcoiu, Daniel Mușat, vă rugăm să faceți un bilanț al activității dumneavoastră din acest mandat și de asemenea să ne vorbiți despre proiectele de viitor.
În primul rând am demarat construcția unui Centru Cultural în satul Tepșenari, care s-a și realizat 100% iar acum două săptămâni am făcut inaugurarea. Am făcut un proiect pentru extindere apă în satul Sutești, s-a licitat și deja au început lucrările. Mai avem un proiect pentru construcţia de rigole și podețe pe DC 27 la km 110, și, în proporție de 99% este terminat. Apoi urmează să asfaltăm această porțiune de drum. Am pus un covor de asfalt și urmează al doilea strat, vom mări drumul cu 1m pentru că este prea îngust.
Am reabilitat școlile, cea din centru și cea din Tepșenari. La cea din Tepșenari am construit centrală termică, care deservește Căminul Cultural și Şcoala. Am făcut drumurile comunale, am decolmatat șanțurile. Din fondurile de la buget facem și noi ce putem.
Sistemul de apă și canal?
Sistemul de alimentare cu apă este în proporție de 90%, canalizarea este în proporție de 45% restul rămân in așteptare fiindcă nu s-au plătit facturile de la lucrare și astfel au sistat lucrările. Am pregătit ghirlande pentru sărbătorile de iarnă, am montat peste 60 de lămpi, am schimbat becurile în toată comuna.
Ne vorbeați dumneavoastră despre dispensar care este cu program non stop.
A fost reabilitat în perioada 2012-2013. A fost greu să facem un centru de permanență în comuna Milcoiu dar cu fonduri locale și cu sprijin de la Ministerul Sănătății care ne-a mai ajutat cu mobilier l-am realizat. Am avut ajutor și din partea medicului din comună. Vis-a-vis de acest dispensar am mai făcut două centre medicale de primiri urgențe în satele Izbășești și Ciutești deoarece sunt foarte departe de centrul comunei și oamenii bătrâni nu putea să ajungă acolo. O dată pe săptămână, în ziua de marți medicul merge într-un sat, iar în ziua de vineri merge în alt sat.
Pentru mandatul 2016-2020 urmează asfaltarea drumurilor comunale care au rămas neasfaltate, mai avem 7 străzi care așteaptă, avem proiectul făcut, avizele luate. Noi nu putem accesa pentru fonduri europene deoarece nu avem 5000 de locuitori, trebuie să ai o afacere de peste 1 milion de euro pe fonduri europene, să ai acces la calea ferată. Sunt niște criterii cu care nu ne încadrăm.
Nu vă puteți asocia cu alte localități?
Nu prea avem cu cine. Numai să mă asociez cu o comună din județul Argeș. În GAL m-am asociat cu Argeșul deoarece cu Vâlcea nu am putut să mă asociez.
Cu Consiliul Județean cum colaborați?
Deocamdată ne-am înțeles bine. Colaborăm foarte bine. Și, eu sunt pus aici să fac administrație nu politică. Noi primarii nu trebuie să facem politică.
Vă mulțumim frumos!
Material realizat de Tiberiu Pîrnău (Ziarul de Vâlcea) și Gheorghe Smeoreanu (Criterii Naţionale) în cadrul proiectului Primarii judeţului Vâlcea – 2016