Conferinta pe specialitatea Geriatrie si Gerontologie in judetul Valcea “Tulburari neurocognitive ale varstnicilor in activitatea curenta”

0
70

 

 

Spitalul Balneomedcenter in parteneriat cu Societatea Nationala de Geriatrie si Gerontologie si Colegiul Medicilor Valcea a organizat la sediul sau in data de 12.12.2015, Conferinta cu tema “Tulburari neurocognitive ale varstnicilor in activitatea curenta”.

Evenimentul a fost onorat de prestigioasa participare a Prof. Univ.Dr. Ioan Gabriel Prada, Presedintele Societatii Romane de Gerontologie si Geriatrie, Director Medical al Institului National de Geriatrie si Gerontologie “Ana Aslan”. Alaturi de domnia sa au sustinut comunicari stiintifice medici de familie cu indelungata experianta clinica, precum Dna. Dr. Delia Balau si Dl. Dr. Adrian Banateanu dar si medici geriatri si de reabilitare medicala din cadrul Spitalului Balneomedcenter.

Tema reprezinta reflectarea la nivel national si regional a recomandarilor europene in domeniul longevitatii active si sanatoase, de adoptare a conduitei preventive si diagnosticarii precoce a bolilor neurocognitive. La discutii au luat parte medici de familie si specialisti precum si reprezentanti ai seniorilor din judetul Valcea. Avand in vedere prevalenta si incidenta acestor patologii din nefericire inca incurabile, precum si costurile sociale si materiale uriase pe care le solicita, Spitalul Balneomedcenter doreste sa fie o veriga activa la nivelul comunitatii in vederea asigurarii serviciilor medicale adecvate in special la nivelul populatiei varstnice, segmentul cel mai afectat de bolile neurocognitive.

Conferinta cu tema “Tulburari neurocognitive ale varstnicilor in activitatea curenta” desfasurata in cadrul Spitalului Balneomedcenter, a venit in sprijinul crearii unei bune traditii de a organiza periodic evenimente medicale cu caracter stiintific si cultural de un real interes pentru specialistii in domeniu. Ne propunem ca aceste evenimente sa asigure extinderea orizonturilor medicale, prin crearea unor relatii profesionale intre actorii actului medical (medici de familie si specialisti, reprezentanti ai seniorilor si pacientilor, centre medicale si de cercetare, institutii cu atributii in domeniul medical), care sa aiba la baza dialogul, schimbul de experienta si expertiza, invatarea activa si identificarea provocarilor cu care se confrunta sistemul medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.