La conferința de presă din 06 februarie 2015, ABA Olt a lansat proiectul ”WATMAN– Sistem informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”, pentru bazinul hidrografic Olt, acesta a fost implementat de Administrația Națională ”Apele Române” scopul principal fiind , aplicarea strategiei naţionale pentru managementul resurselor de apă, inclusiv a situațiilor generate de fenomene hidrologice extreme (secetă și ape mari, poluări sau accidente la sistemul de gospodărire a apelor), în caz de dezastre, elaborată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).
Obiectivul general al proiectului WATMAN este de a contribui la managementul sustenabil al resurselor de apă în majoritatea zonelor, prin implementarea măsurilor structurale şi nestructurale, de a ajuta la realizarea obiectivelor POS Mediu, în vederea reducerii incidenţei dezastrelor naturale ce afectează populaţia României.
În cadrul bazinului hidrografic Olt au fost amplasate un numar total de 48 de statii automatizate împarțite pe categorii de folosințe. Astfel, în judeţul Vâlcea au fost amplasate 11 staţii automatizate, din care: 7 staţii automatizate cu senzori pentru măsurarea precipitaţiilor lichide şi solide la Malaia, doua la Voineasa, Obârşa Lotrului, Perisani, Vaideeni și una la Sălătruc (Argeş); 3 staţii pentru măsurarea calităţii apei la Băbeni (acumulare), Băbeni (râu Bistrița), Malaia; 1 staţie pentru măsurarea debitelor folosinţelor în localitatea Brezoi.
,, Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populației prin faptul că aproximativ 1,5 milioane de locuitori din zonele vulnerabile vor beneficia de informații, în timp real, privind evoluția și gestionarea fenomenelor hidrologice extreme, iar riscul de producere a acestora va fi diminuat cu 7% la nivelul celor 11 bazine hidrografice din România”, a precizat ing. Ion Stoenescu, directorul ABA Olt.