De asemenea, instanţa obligă banca „să modifice contractele încheiate cu reclamanţii ca urmare a constatării nulităţii absolute parţiale a clauzei privind dobânda, precum şi să emită noi grafice de rambursare în urma acestei modificări“.
„Toată apa din Amazon nu va fi suficientă pentru a stinge văpaia care urmează. Băieţii ăştia nu şi-au imaginat niciodată că ar putea pierde pentru că s-au gândit cu au de partea lor BNR-ul, FMI-ul, Parlamentul sau tot PR-ul din lume”, a spus avocatul grupului de clienți, Gheorghe Piperea, care a mai adăugat că peste 200.000 de clienți ai băncilor din România ar putea folosi această victorie din justiție.
De partea cealaltă, reprezentanții băncii au spus că așteaptă „redactea hotărârii instanței, în această situație fiind incertă interpretarea sintamgmelor (citate de mass media): nulitatea absolută parțială a clauzei privind dobânda, în partea privind dobânda de referință variabilă, precum și orice altă clauză care permite modificarea unilaterală a cuantumului dobânzii”. (voceatransilvaniei.ro)