Fenomenul falselor asociaţii care adună fonduri pentru diverse aşa-zise cazuri sociale a luat amploare

1
81

Comunicat de presa

Tot mai des, la uşa ramnicenilor vin tot felul de persoane care strâng fonduri pentru diverse scopuri aparent nobile. De fapt, unii dintre aceştia nu fac decât să practice înşelăciuni la scară mare. Nu lăsaţi mila să învingă raţiunea: cinci lei de aici, zece de la vecinul, aşa se ajunge la maşini de lux şi vile dintr-o formă de cerşetorie cu stil. Pentru a evita asemena situaţii, fundaţiile, asociaţiile şi ONG-urile din municipiul Rm Valcea si judet  au prezentat dosare de acreditare serioase care le dă dreptul la asemena activităţi. Pentru a verifica dacă ceea ce vă spune persoana care vă cere bani este adevărat, cereţi-i o copie după acreditarea pe care obligatoriu trebuie să o aibă la el. Chitanţa trebuie şi ea verificată. Chiar dacă suma pe care o donaţi este mică, cel mai bine este să verificaţi. Direcţia Muncii are un secretariat al unei comisii care verifică dosarele şi acordă aceste acreditări. Dacă omul care cere bani în numele unei asociaţii are această acreditare, măcar se ştie cu siguranţă că este în regulă. Ce se întâmplă mai departe cu banii nu se prea verifică, dar măcar cazurile sunt reale şi parte din bani ajung acolo unde trebuie.

Ca o confirmare a acestei forme de înşelăciune, am fost chiar eu, în faţa unei astfel de situaţii. Anul trecut a venit la mine cineva care îmi cerea bani pentru o asociaţie din Dolj. Nu ştiam despre ce e vorba aşa că i-am cerut angajatei respective să o trimită pe şefa ei la mine sau să mă contacteze să ne lămurim. Desigur că nu m-a contactat nimeni. Mai apoi am primit o adresă de la Poliţia Dolj în care ni se cereau date despre activitatea acestei asociaţii în municipiul Rm Valcea.

Alta fateta a minciuni, tot asa nu va lasati pacaliti, vin diversi reprezentanti ai unor asociatii din Pitesti, Cluj ,Tg Jiu  etc. Nu cadeti in plasa lor, nu mai donati nici asociatiilor din Rm Valcea care vin din usa in usa in preajma sarbatorilor. Acestia  încerca să vândă flori la grădinar. În judetul Valcea inclusiv municipiu exista 15 asociatii private acreditate pentru servicii sociale de diverse tipuri. Lista asociaţiilor „legitime” trebuie să existe la fiecare om trimis pe teren să strângă bani pentru diverse scopuri umanitare. Cunosc un caz când o persoană strângea fonduri pentru o asociaţie, Sfânta Maria, cred că se numea, pentru un copil cu o boală fosrte gravă. Au ajuns la un moment dat chiar la uşa mamei copilului care habar nu avea de aceste acţiuni sau de această asociaţie. Cred că trebuie ca oamenii să fie foarte bine informaţi şi acest fenomen al cerşetoriei mai cu stil să fie limitat. De asemenea cunosc situaţia de cerşetor care cere bani pe stradă şi apoi pleacă acasă cu Mercedes-ul.

Vinovaţi sunt şi cei care dau fără să verifice sau să se gândească dacă nu cumva fac mai mult rău decât bine. În consecinţă, verificaţi acreditările când vine cineva să vă ceară. De asemnea va informez ca fundatii si asociatii sunt in judetul Valcea peste 180, dar din acestea putine adica 15 au dreptul sa functioneze legal deoarece sunt acreditate de catre MINISTERUL MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE, prin  AGENTIA JUDETEANA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA. In cazul cand la usa voastra vine unul dintre cei care strang fonduri in numele unui O.N.G, nu aveti decat sa dati un telefon  la AGENTIA JUDETEANA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA.

www.asociatiasperanta.org.ro

1 COMENTARIU

  1. In capitalismul romanesc , este posibil orice .Nu striga multi ca disperatii ca prin libertate se poate intelege orice. Nu trebuie sa ne mai mire nimic atata timp cat si unele cadre din justitia romana fac fraude la un alt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.