• După cum s-a mai consemnat, săptămâna trecută, DNA a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui Ion Bogdan Mitrache din Baroul Vâlcea, fratele judecătorului Andrei Cosmin Mitrache de la Curtea de Apel Craiova, pentru trafic de influenţă. Procurorii susţin că Mitrache, după ce ar fi primit 29.000 euro, s-a denunţat de frica ameninţărilor celor cărora le-ar fi promis că va interveni pe lângă magistraţi ai Tribunalului Dolj şi Curţii de Apel Craiova. Întrucât influenţa promisă de Ion Bogdan Mitrache nu s-a materializat întru totul, Ionel Călin şi concubina sa, Alina Ştefania Călin, l-ar fi ameninţat pe avocat că dacă nu le înapoiază cei 29.000 de euro, dar şi o dobândă de 8.500 de euro, vor exercita acte de violenţă asupra acestuia prin intermediul unui grup din Brăila, despre care a afirmat că „a mai băgat şi pe alţii în portbagaj”.
• Mai să-i plângi „de milă” primarului din Mateeşti, Valerian Alexie…. Individul spune în declaraţia de avere că deţine în proprietate doar o casă de 120 mp şi un teren de 2,4 hectare (primite în anul 1992 drept moştenire), însă, în realitate, stăpâneşte indirect, prin diverşi interpuşi, mai multe zeci de hectare de teren. „Săracul” Alexie mai declară că nu are maşini, conturi bancare, bijuterii şi că într-un an a ridicat suma totală de circa 700 milioane lei vechi de la firma pe care o deţinea – SC Alexie GV SRL Mateeşti.
• Vineri, 30 mai 2014, este o zi crucială pentru fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău: Curtea de Apel Craiova va anunţa verdictul final şi definitiv în celebrul dosar al „locurilor de joacă”. Procesul a tergiversat mai bine de cinci ani prin diverse instanţe judecătoreşti, până a ajuns în luna martie a acestui an pe rolul Curţii de Apel Craiova, care a acordat doar patru termene strânse de judecată. În urmă cu şase luni, Judecătoria Drobeta Turnu Severin l-a condamnat pe Mircia Gutău la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că s-a încălcat procedura de achiziţii publice cu privire la şase locuri de joacă (în valoare de 8,7 miliarde de lei vechi) achiziţionate de municipiul Râmnicu Vâlcea în anul 2005.
• Așa cum era de așteptat, privatizarea combinatului chimic Oltchim este tărăgănată din nou. Deși până și reprezentanții Guvernului și ai Ministerului Economiei își dau seama că este aproape imposibil să vinzi o companie ajunsă cu un picior în groapă, ei anunță totuși periodic termene de privatizare. Și asta dintr-un singur motiv: și-au asumat în fața Fondului Monetar Internațional că societatea Oltchim va fi privatizată. Compania înregistrează însă un record negativ ce nu va putea fi egalat curând decât poate numai de CFR: Oltchim este compania cu cele mai mari datorii, de 800 milioane euro. Societatea funcţionează acum la numai 23% din capacitate, înregistrând restanţe în plata salariilor. Combinatul se află în insolvenţă din ianuarie 2013 și nu pare că va ieși prea curând din impas.
• Daniela Comasa, șef birou la Primăria Râmnicu Vâlcea, se află în stare de incompatibilitate. Doamna respectivă este funcționar public dar în același timp, președinte al Asociației de Autism Vâlcea (din 2007). ANI ar trebui să verifice această situație!