„Este extrem de riscantă circulația feroviară. A apărut un crater imens în terasament. Apele venite cu putere au reușit să erodeze sub șină și este în pericol transportul de cărbune și de oameni pe această rută. Am cerut oprirea de urgență a traficului feroviar, vom suplimenta transportul oamenilor cu autobuze, până la remedierea terasamentului. A venit și poliția în zonă, traficul auto pe toată raza localității Dăești este restricționat, sunt trei motopompe, utilaje. Nimeni nu pleacă până nu scoatem apele din gospodării și case”, a declarat pentru AGERPRES, prefectul Cornoiu
Acesta spune că inundațiile s-au întins liniar pe tot sectorul de case aflat pe o lungime de 3 kilometrii, apele de pe versanți nu au putut debușa în canalele colectoare și din cauza faptul că drumul este mai înalt decât curțile, apa s-a întors spre gospodării inundându-le
„Situația este critică aici, în satul Dăești, am chemat de urgență ISU și am adus utilaje pentru a reuși să scoatem apele care au inundat locuințele oamenilor. Pentru ca satul Valea Caselor să nu rămână izolat, sau ca drumul județean să nu fie inundat, am reușit să facem o breșă într-un drum lateral, care să ducă la debușarea apei dintr-o parte într-alta și de acolo să meargă spre râul Luncavăț. Trebuie să spun totuși că, chiar dacă era sărbătoare astăzi, nu mi se pare normal ca prefectul să fie primul aici. Mâine voi analiza toată situația”, a declarat miercuri seara prefectul de Vâlcea.
Acesta a declarat că nu va părăsi zona caselor inundate până ce nu va vedea apa scoasă din curți și din locuințe și deja a convocat o ședință de urgență joi dimineață cu Serviciul de Gospodărire al Apelor și cu Administrația de Îmbunătățiri Funciare pentru a vedea măsurile care se impun pentru refacerea șanțurilor și a canalelor care sunt menite să preia apa scursă de pe versanți.
Aproximativ 30 de gospodării au fost inundate, miercuri seara, în comuna vâlceană Popești, după ce apele scurse de pe versanți au format torente de o parte și alta a drumului județean care traversează comuna.
Apele de pe versanți s-au format în urma unei ploi cu averse care a durat jumătate de oră, căzând în medie 100 l/mp.
Oamenii și-au scos animalele din gospodării pe marginea drumului și au încercat să blocheze șanțurile colectoare. (Agerpres)