Șpârle și șopârle, 16.01.2014

0
81

 

• Viceprimarul liberal al Râmnicului, Eduard Vârlan, poate primi cu uşurinţă eticheta de cel mai ineficient viceprimar al acestui oraş. De când este în acest fotoliu călduţ (de peste 8 luni), Vârlan nu se poate lăuda cu nici un proiect cu finanţare europeană elaborat, cu toate că acesta coordonează Direcţia de Dezvoltare Locală – Biroul Proiecte Programe. Probabil că omul este prea „extenuat” să îşi mai desfăşoare normal activitatea de viceprimar din cauza unei tinerele din Primăria Râmnicului, cu care îşi petrece majoritatea timpului „de lucru”. În plus, individul este un adevărat pericol pentru alianţa USL din Consiliul Local, pentru că bagă o grămadă de „fitile” despre colegii de la PSD şi UNPR, în special despre viceprimarul Ion Gigi Matei.

• Partidul Conservator este în blocaj total la Vâlcea: cu o conducere decapitată, se pare că nici un membru al PC nu vrea să înhame la căruţa conservatorilor. Un fost membru de frunte al partidului a primit propunerea de la şefii de la Bucureşti să preia conducerea interimară a partidului, însă a refuzat. La fel de drastic a fost şi refuzul primarului din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, care gândeşte că nu e bine… să se lege la cap dacă nu-l doare. Funcţia de primar de comună nu-i permite acestuia să se ocupe de activitatea curentă a unui partid cu sediul judeţean la Râmnicu Vâlcea. S-a dus epoca de glorie a PC Vâlcea de pe vremea regretatului Dumitru Buşe, când organizaţia avea reprezentare puternică în teritoriu, activitate intensă de partid şi un sediu adecvat….

• Un avocat din Baroul Vâlcea, aflat în evident conflict de interese în cazul „războiului” dus de conducerea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu Baroul Avocaţilor, încearcă să tulbure apele şi să provoace o demitere sau debarcare a decanului Monica Livescu. Infatuatul avocat are de fapt o răfuială personală. Doamna Livescu împreună cu tot Consiliul de Conducere a Baroului a stabilit, la solicitarea unui client nemulţumit de prestaţia mai bine zis de neprestaţia avocatului, ca acesta să fie obligat să restituie onorariul perceput deoarece nu s-a achitat de atribuţiunile prevăzute în contractul de reprezentare.

• La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul Buican s-a întâlnit cu mai mulţi liberali din conducerea unor organizaţii din Colegiul Drăgăşani. Unul din primari i-a reproşat pe faţă că nu face nimic pentru a ajuta primarii şi că dacă ar fi fost membru la PSD primea sigur sprijin din partea preşedintelui Ion Cîlea.

• Modul în care primarul Emilian Frâncu evită să se prezinte în faţa judecătorilor a fost descris de noi încă de anul trecut. Citind arhiva ziarului veţi găsi şi celelalte tertipuri pe care le va folosi ca să obţină cât mai multe termene de judecată. Deocamdată şi-a tras „gardian” pe bani publici la uşa anticamerei sale. Săracii agenţi de la poliţia locală nu ştiu nici ei de cine îl păzesc pe primar. Până în prezent nici un lider al administraţiilor locale din Râmnic nu a ţinut gardian în faţa anticamerei sale.

• Cum va trage de timp, în continuare,  Emilian Frâncu în procesul de corupție: La al treilea termen Frîncu va veni şi va depune în instanţă un certificat medical al avocatului său care va dovedi că acesta s-a îmbolnăvit şi este internat într-o unitate sanitară neputând reprezenta interesele acuzatului. Se va da un nou termen de judecată. La al patrulea termen, Frîncu va susţine că a fost părăsit şi de noul apărător şi va solicita instanţei ori un termen pentru a-şi angaja avocat ori decizia instanţei de a numi un avocat din oficiu. În ambele variante instanţa va trebui să mai acorde un nou termen mai ales că un avocat din oficiu este ales aleatoriu de pe o listă şi nu poate intra brusc într-un proces fără a studia cazul şi a vorbi cu acuzatul detaliat despre apărare. A cincea oară, avocatul  angajat sau din oficiu va anunţa că Emilian Frîncu este internat ( poate chiar pentru a suferi o intervenţie chirurgicală) şi că nu poate fi prezent. Se vor prezenta probe în acest sens. Se vor folosi diverse stratageme în caz în care instanţa se opune mergând până acolo în a cere recuzarea completului de judecată sub diferite pretexte recuzare care se judecă separat de alţi judecători şi care necesită un nou termen…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.