Omul de afaceri Ovidiu Ciogescu a fost achitat de judecătorii ploieşteni

0
80

Dumnezeu nu a dormit!

Omul de afaceri Ovidiu Ciogescu a fost achitat de judecătorii ploieşteni

Magistraţii ploieşteni au făcut dreptate! Omul de afaceri Ovidiu Ciogescu a fost achitat săptămâna trecută de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti în dosarul instrumentat de procurorii DNA, în care vâlceanul era acuzat de cumpărare de influenţă. Avocaţii lui Ovidiu Ciogescu au demontat cu profesionalism toate acuzaţiile nefondate ale procurorilor de la DNA Piteşti. În aceeaşi cauză a mai fost achitat şi fostul procuror şef al judeţului Vâlcea, Teodor Trancă, acuzat de trafic de influenţă.

Curtea de Apel Ploieşti a emis următoarea hotărâre: “În baza art.11 pct.2 lit.a rap. la art. 10 lit.d Cod pr. penală, achită pe inculpatul Teodor Trancă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, prevăzută şi pedepsită de art. 257 Cod penal rap. la art. 5, art.6 şi art.7 alin.3 din Legea nr.78/2000, cu aplic.art.41 alin.2 Cod Penal. În baza art.11 pct.2 lit.a rap. la art. 10 lit.d Cod pr. penală, achită pe inculpatul Eugen Ovidiu Ciogescu, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată, prevăzută şi pedepsită de art. 61 din Legea nr.78/2000, cu aplic.art.41 alin.2 Cod Penal. În baza art.11 pct.2 lit.a rap. la art. 10 lit.d Cod pr. penală, achită pe inculpata Elena Ramona Păuna, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, prevăzută şi pedepsită de art.260 Cod penal. Ridică sechestrul asigurător instituit în baza Ordonanţei nr.141 din 2 decembrie 2010, emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.N.A., Serviciul Teritorial Piteşti, prin procesele ÔÇô verbale cu nr.141 din 2 decembrie 2010, asupra autoturismului Audi A6, capacitate cilindrică 1968 cmc, serie şasiu 043433, serie motor 001261, aparţinând inculpatului Trancă Teodor şi asupra sumei de 19.279,18 lei, consemnată la CEC Bank de inculpatul Ciogescu Ovidiu Eugen, cu recipisa nr. 518062/1 şi chitanţa nr. 2814009/1 din 3 decembrie 2010. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune restituirea din fondul special al Curţii de Apel Ploieşti a sumei de 1200 lei, către martorul Macavei Mihai Olimpiu şi a sumei de 100 lei, către martorul Popescu Gheorghe, reprezentând cheltuieli ocazionate de prezentarea lor în cadrul acestui proces. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 27 septembrie 2012.ÔÇ£

O viaţă de poveste

Povestea de viaţă a omului de afaceri Ovidiu Ciogescu este una cu totul şi cu totul captivantă, interesantă, demnă de toată admiraţia vâlcenilor, dar şi dramatică în acelaşi timp, având în vedere modul brutal şi nedrept în care justiţia română l-a tratat pe acest om, a cărui singură greşeală a fost aceea că a crezut în oameni cu disperare. A crezut în buna credinţă a acestora, în corectitudinea lor! Ovidiu Ciogescu este fără dubii o victimă a sistemului juridic într-un dosar DNA extrem de “subţire”, fără probe şi indicii clare în ceea ce priveşte vinovăţia. De fapt, Ovidiu Ciogescu nu ştie nici până azi cu exactitate de ce a trebuit să îndure umilinţa de a sta în închisoare mai multe luni de zile, care au fost acuzaţiile, cu ce a greşit… Nu dorim să intrăm acum în detaliile acestui caz destul de alambicat, credem în buna credinţă finală a justiţiei, în onestitatea oamenilor în robă care au puterea de a sfărâma vieţi şi conştiinţe sau de a face DREPTATE şi a aduce lumină în acest caz…

Elev şi student, cu rezultate bune

Ovidiu Ciogescu, acţionarul unic al renumitei societăţi de construcţii SC ELECTROVÂLCEA SRL din Râmnicu Vâlcea, se numără printre acei întreprinzătorii vâlceni care nu se feresc să-şi spună propria poveste.
A fost un elev conştiincios care s-a bucurat de aprecierea familiei, prietenilor şi a profesorilor. A urmat cursurile prestigiosului liceu vâlcean “Alexandru Lahovari” după care a studiat la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Univesităţii Politehnice Bucureşti unde a obţinut rezultate foarte bune. După absolvire a făcut un stagiu de trei ani la Curtea de Argeş ca inginer, la cunoscuta Întreprindere Electro – Argeş. Ulterior a fost repartizat la Institutul de Cercetări din Bucureşti. A revenit după revoluţie la Râmnicu Vâlcea şi a lucrat timp de un an la Uzina Mecanică.

Începutul în afaceri

În 1992 s-a asociat cu Petre Scrieciu, fost coleg de facultate, şi au făcut o firmă. Dar să-l lăsăm pe personajul principal al acestui articol, Ovidiu Ciogescu, să ne spună istoria sa în lumea afacerilor: “Pot spune că am pornit de la zero. Timp de 2 ani firma noastră a asigurat servicii tehnice pentru Uzina Mecanică, care dispunea la acea vreme de nişte convertoare ce erau de fabricaţie rusească, cu care se realizau tratamente termice la ogive-muniţie de război. Prin 1995, Uzina Mecanică a intrat în declin şi ne-am reorientat business-ul, am început să facem panouri electrice pentru băncile comerciale. Aceste panouri afişau cursurile, dobânzile şi informaţiile generale despre acele instituţii bancare. Pe lângă acestea mai fabricam sisteme de efracţie şi avertizoare de incendiu. Am acumulat capital ce ne-a permis să ne extindem. Am început să executăm şi instalaţii electrice. În 1997 am avut primul angajat. Până atunci eu şi asociatul meu ne ocupam de tot, după care într-un timp scurt am ajuns la 10 angajaţi cu care executam lucrări complexe de instalaţii electrice.”

ELECTROVÂLCEA, o firmă puternică: 200 de angajaţi în 2009

Ovidiu Ciogescu ne-a vorbit şi despre perioada de creştere a afacerilor: “În anul 2000 ne-am diversificat din nou activitatea şi am început să acţionăm şi în domeniul construcţiilor. Pot spune că de la această dată, în fiecare an ne dublam cifra de afaceri. Anul 2004 a fost cel mai bun. În anul 2005 eu şi asociatul meu am luat hotărârea să fim fiecare pe cont propriu, ocazie cu care eu am înfiinţat firma ELECTROVALCEA pe care am reuşit să o dezvolt, am făcut investiţii în tehnologie, utilaje şi nu în ultimul rând în oameni de valoare cu care am avut realizări notabile.În anul 2009 am avut 200 de angajaţi cu care acţionam la lucrări mari de interes public şi privat. În anul 2010 doream să menţin şi să extind portofoliul de investiţii şi producţie. Doream să fac noi angajări şi să asigur ca întotdeauna venituri corecte pentru angajaţii firmei însă acest curs a fost întrerupt. Pentru mine au urmat zile de coşmar, am ajuns în puşcărie iar acum am procese care nu se mai termină. Pot spune că am ajuns un atlet al suferinţei. În anii anteriori, de linişte, am reuşit să realizez o bază modernă de producţie în localitatea Mihăeşti unde comercializăm tuburi de canalizare şi fabricăm tâmplărie din aluminiu şi PVC. De asemenea, mi-am continuat activitatea de cercetare cu universităţi de prestigiu din ţară.

Am publicat şi o serie de rezultatele ale unor cercetări pe care le-am realizat în colaborare cu profesori de seamă din acele centre universitare. Am participat şi financiar pentru susţinerea activităţilor de cercetare. Universităţile cu care am colaborat pe teme de cercetare sunt: Universitatea Politehnică Bucureşti, Gheorghe Asachi din Iaşi, Babeş Bolyai din Cluj. Am publicat peste 100 articole în revistele de specialitate. În anii 2000-2006 am participat cu materiale la numeroase conferinţe internaţionale în Europa, Asia şi Africa. Între timp mi-am început şi doctoratul la Universitatea Politehnică din Bucureşti pe care îl finalizam dacă nu erau aceste evenimente în viaţa mea, care m-au marcat profund. Doream să-mi iau doctoratul în Inginerie Electrică. Profesorii mei de la universităţile cu care colaboram au fost şi ei miraţi de demersurile justiţiei care îmi sugrumă liniştea şi libertatea” – ne-a mărturisit Ovidiu Ciogescu, acţionarul unic al SC ELECTROVALCEA SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.