Sparle si soparle
• O situaţie absolut dramatică şi de nedescris există la Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti. În ciuda faptului că cei câţiva angajaţi ai spitalului încearcă să menţină o ordine şi curăţenie aparentă, clădirea principală se află într-o stare avansată de degradare, paturile sunt rupte, mâncarea şi medicamentele sunt „subţiri”, iar restul mobilierului stă să cadă la prima adiere de vânt. Imaginea Spitalului din Drăgoeşti – aceea de lagăr de concentrare nazist – deprimă pe oricine îi trece pragul. Domnule preşedinte Ion Cîlea, poate ar fi bine să faceţi câteva drumuri şi pe la Spitalul din Drăgoeşti, chiar dacă pacienţii de aici nu au drept de vot!
• La finele anului trecut, consilierii locali din Călimăneşti au aprobat „în orb” prelungirea cu încă un an a valabilităţii contractului de concesiune a unui teren 1,5 hectare situat în zona Seaca, contract încheiat cu firma Prindcom Serv SRL. Prin 2010, cei de la Prindcom Serv promiteau marea cu sarea, cum că vor construi un hotel de lux de cinci stele chiar lângă Centrul de Expoziţii Seaca, însă nici până astăzi nu au început lucrările. Ne este şi greu să credem că se va întâmpla altfel pentru că firma Prindcom Serv din Bucureşti (înfiinţată în 2001 de un anume Nicolae Nicolescu de… 75 ani) figurează în evidenţele Ficului cu doar… un angajat, un capital social de 200 lei, datorii de 1,6 milioane lei şi o cifră de afaceri de 130.000 lei.
• Senatorul „Sex şi crimă”, pe numele său Emilian Valentin Frâncu, a lansat zilele trecute o carte cu un titlu total neinspirat şi care nu ar fi fost niciodată agreat de regretatul profesor de istorie Corneliu Tamaş. Orice om cu minime cunoştinţe de istorie ştie că Vâlcea, ca judeţ, a fost înfiinţat în urmă cu doar 43 de ani, pe vremea lui Ceauşescu. De aceea, nu poţi să vii acum şi să scoţi pe piaţă două volume din „Istoria judeţului Vâlcea” pentru a evoca momente despre… domnitorul Mircea cel Bătrân sau despre bătălia de la Posada din anul 1330. Ruşinică, domnule senator!!!
• De mai bine de un an de zile, OLTCHIM Râmnicu Vâlcea nu mai plăteşte nici un leuţ CET-ului. Cu alte cuvinte, combinatul chimic primeşte „moca” abur tehnologic de la CET Govora de minim12 luni, fiind o adevărată piatră de moarlă la gâtul centralei de termoficare. În aceste condiţii considerăm total inoportună şi de o obedienţă înfiorătoare recenta declaraţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, care-l introduce cu forţa pe Constantin Roibu („genialul” manager) într-o problemă care nu-l prea mai priveşte, având în vedere explicaţia anterioară: „Noi trebuie să înfiinţăm Complexul Energetic, iar la şedinţă domnul Roibu a pus accent pe importanţa înfiinţării lui spunând că ar trebui incluse şi 4 hidrocentrale de pe râul Olt pentru a se putea obţine un preţ bun al energiei electrice şi al cărbunelui.”