Două accidente rutiere soldate cu morţi au avut loc în Buneşti şi Lădeşti

0
70

Două accidente rutiere soldate cu morţi au avut loc în Buneşti şi Lădeşti

Joi, la ora 17.35, Nicolae T., de 20 ani, din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea a condus un autoturism marca BMW, pe D.N. 67, în localitatea Buneşti, iar la km. 175 + 500m., circulând din direcţia Tg. – Jiu către Rm. Vâlcea, l-a accidentat cu partea faţă a autoturismului pe Ilie A., de 79 ani, din comuna Buneşti, care se angajase în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului a rezultat decesul pietonului, care a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Vâlcea în vederea efectuării necropsiei.

Tot joi, la ora 18.25, Nicolae S., de 40 ani, din comuna Roşiile, a condus un autoturism marca OPEL, în localitatea Lădeşti, pe D.J. 676 B, iar la km. 14+215m., a accidentat mortal un pieton, care tracta un cărucior cu două roţi şi care se deplasa pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, pietonul, respectiv Marin S., de 70 de ani, din comuna Lădeşti, a decedat. Ambii conducători auto implicaţi în aceste accidente au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi le-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Trebuie evidenţiată şi lipsa de experienţă la volan a celor doi conducători auto, Nicolae S. având permis de conducere doar din luna martie a acestui an, iar Nicolae T. din vara anului trecut.

În acest sens, poliţiştii rutieri reamintesc celor care au sub un an de experienţă în conducere că trebuie să circule cu 10km/h mai puţin , faţă de limitele legale valabile pe acel tronson de drum. Ştiţi cum resimte un pieton impactul cu un autovehicul ? Dacă maşina are în momentul impactului o viteză de 30 km/h pietonul îl resimte ca o cădere de la 3 m, iar dacă are 50 km/h ca şi o cădere de la 10. Având în vedere faptul că, la momentul producerii accidentelor, afară era întuneric, poliţiştii rutieri recomandă celor care se deplasează în calitate de pietoni pe partea carosabilă, în special în mediul rural, să respecte următoarele reguli pentru a nu deveni victimele unor accidente rutiere: traversarea străzii să se facă numai prin locuri special amenajate şi doar după ce v-aţi asigurat temeinic; dacă nu sunt trotuare sau poteci laterale, încercaţi să circulaţi numai pe partea stângă a drumului şi cât mai aproape de marginea acestuia; după lăsarea întunericului, când vă deplasaţi pe drumul public, purtaţi haine de culoare deschisă sau cu elemente reflectorizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.